"Vlada Vukoičić"
"Vlada Vukoičić"

Vukoičić: Ne bežimo od uloge favorita u Superligi

Vreme čitanja: 3min | pet. 29.03.13. | 12:02

"U grupi smo timova koji će se boriti u prvo mesto koje donosi prednost domaćeg terena u plej-ofu. Ono što je za nas bitno je da smo posle perioda uklapanja na startu ABA lige uspeli da složimo kockice i tokom većeg dela sezone u regionalnom takmičenju funkcionišemo kao pravi tim", rekao je strateg crveno-belih

 

Vlada VukoičićKošarkaši Crvene zvezde Telekom će u subotu od 19 časova, u okviru prvog kola košarkaške Superlige Srbije, igrati sa Slobodom u Užicu, a očekuje se velika poseta publike i pravi košarkaški spektakl na startu domaćeg šampionata.

Izabrane vesti

To je potvrdio i trener crveno-belih Vlada Vukoičić, koji od svojih pulena traži maksimalnu angažovanost na terenu i potvrdu statusa najbolje srpske ekipe u ovom trenutku.
“Mi ne bežimo od uloge favorita za ulazak u plej-of. U grupi smo timova koji će se boriti u prvo mesto koje donosi prednost domaćeg terena u plej-ofu. Ono što je za nas bitno je da smo posle perioda uklapanja na startu ABA lige uspeli da složimo kockice i tokom većeg dela sezone u regionalnom takmičenju funkcionišemo kao pravi tim. Osvojili smo Kup Radivoja Koraća, bili smo najbolje plasirani srpski tim u ABA ligi i zato ćemo u ovih 14 utakmica učiniti sve da potvrdimo status – rekao je Vukoičić.

Strateg crveno-belih ističe da Partizan mt:s i Radnički poseduju veliki kvalitet, i da su oni, uz Zvezdu, najveći favoriti za osvajanje takmičenja, a zatim je dao svoju ocenu ostalih superligaških timova.
“Za ekipe iz domaćeg prvenstva je uvek nezahvalno davati prognoze, jer sa ekipama iz regionalnog takmičenja nisu imali dodirnih tačaka, tako da je teško praviti poređenja. Ono što je evidentno je da mi imamo više iskustva, ali gledajaći ambicije i sastave timova Vojvodine, Mega Vizure i Metalca siguran sam da neće biti lakih utakmica. Činjenica je da se razlika između klubova iz Jadranske i naše lige smanjuje i da broj pobeda ekipa iz KLS iz sezone u sezonu raste. Njihov problem će sigurno biti manjak iskustva, činjenica da su do ovog momenta igrali na nižem nivou, ali će njihova želja za dokazivanjem i motivacija biti veoma izraženi, zato nas očekuje zanimljivo tamičenje – naglasio je Vukoičić.

Za kraj, trener Zvezde je dao i svoje viđenje predstojećeg meča.
“Mi imamo tu čast da sezonu u Superligi otvaramo baš u Užicu, i to će biti lepa prilika da se tamošnjoj publici, ali i našim vernim navijačima, kojih ima mnogo u tom kraju, prikažemo u lepom svetlu. Pozivam ih da dođu u što većem broju, a mi ćemo se potruditi da im se odužimo dobrom igrom i pobedom“, rekao je Vukoičić i potom dodao:
“Poznajem većinu igrača Slobode i dobro poznajem rad trenera Vladimira Đokića. Kod njih je naglašen timski model igre u napadu i odbrani. Imaju jasnu hijerarhiju i podelu uloga u ekipi, a krasi ih velika disciplina. Mi naš stil igre nećemo menjati, ali siguran sam da neće biti lako jer ime Crvene zvezde kod svih protivnika izaziva dodatnu motivaciju i energiju. Moraćemo da uložimo veliki napor i ono što se kaže dobro oznojimo dresove ukoliko želimo da dođemo do pobede. Ne smemo da potcenimo ekipu Slobode i to ću posebno naglasiti svim igračima, jer bi nas svako potcenjivanje skupo koštalo“.

(FOTO: MN Press)


tagovi

FK Crvena zvezdaEvropaKK SlobodaKošarkaška SuperligaSrbijaVlada Vukoičić

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara