Za častan oproštaj od elitnog društva

Vreme čitanja: 2min | uto. 27.02.18. | 14:00

Vizura u Poljskoj igraju meč poslednjeg kola grupne faze Lige šampiona za odbojkašice

Izazov sezone za Ajkulice, nažalost, bez rezultatskog značaja...

Odbojkašice Vizure otputovale su u Košalin na meč poslednjeg kola grupne faze Lige šampiona protiv Hemika, ali je rasplet u drugim grupama uticao na činjenicu da ni maksimalan trijumf ne donosi prolaz u drugu rundu elitnog kontinentalnog takmičenja.
"Veliki uspeh za naš klub je što smo ostvarili dve pobede u grupi i što smo do poslednjeg meča ostali u prilici da se borimo za drugu poziciju, sa snažnom ekipom Hemika. Prvi meč protiv šampionki Poljske odigrale smo malo lošije i svesne smo da ima puno prostora u našoj igri. Donekle smo popravile formu, pa se nadam našem jačem otporu, jer su one favoritkinje", priznala je Milena Dimić u razgovoru za Sportski žurnal.

Izabrane vesti

Poljski mediji bavili su se kalkulacijama koje bi odvele Hemik u drugu rundu Lige šampiona i došli do zaključka da ni pobeda od 3:0, uz bilans 4-2 i 11 bodova, ne garantuje mesto među tri najbolja drugoplasirana sastava iz četiri grupe. Moraće da čekaju poraz Volera (kod kuće od Albe), ili katastrofu Novare (0:3 protiv Koneljana), pa da na mala vrata prouđu dalje.

Hemik je juče dobio i novog trenera, Italijana Marčela Abondanca, koji je seo na upražnjenu klubu, s obzirom da već skoro deset dana nemaju kormilara. Jakub Glušak je podneo ostavku još nakon poraza u četvrtfinalu kupa. Ali pitanje je da li će 47-godišnjak iz Čezene večeras voditi Hemik. 

Dodajmo još da su plasman u drugu rundu obezbedili Alba, Koneljano, Dinamo Kazanj, Vakifbank i Galatasaraj. Za preostale dve upražnjene pozicije, pored Hemika, bore se gore pomenuta Novara i švajcarski Volero.

(FOTO: MN Press)

 


tagovi

OK VizuraCEV Liga šampionaženska Liga šampiona

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara