"Optimista: Zlatomir Zagorčić"
"Optimista: Zlatomir Zagorčić"

Zagorčić: Da stignemo Plzenj? Teško, ali ne i neizvodljivo!

Vreme čitanja: 2min | uto. 25.08.15. | 14:23

“Siguran sam da smo spremni da pokušamo da uradimo ono što od nas retko ko očekuje, ali nam treba pomoć navijača”, poručuje trener Novosađana koji u četvrtak u revanšu jure zaostatak od tri gola iz prvog meča

Optimista: Zlatomir Zagorčić

Vojvodina i dalje gaji tihu nadu da može do iznenađenja u revanšu protiv Viktorije iz Plzenja, koja u četvrtak uveče (20.30) stiže u Novi Sad sa velikih 3:0 iz prvog meča.

Izabrane vesti

Svestan je šef stručnog štaba Zlatomir Zagorčić da njegov tim očekuje okršaj sa snažnim češkim timom u čiju se snagu uverio u prvom meču prošle nedelje.
“Imali smo u Plzenju priliku da vidimo da je Viktorija fenomenalan tim, koji igra agresivan i moderan fudbal. S druge strane, mi smo imali zdravstvenih problema pred tu utakmicu i do poslednjeg trenutka smo čekali da vidimo ko će moći da istrči na teren. To nas je malo pokolebalo. Sada je pred nama novo iskustvo i siguran sam da smo spremni da pokušamo da uradimo ono što od nas retko ko očekuje i napravimo rezultatsko čudo. Biće to teško izvesti, ali ne i neizvodljivo. Potrebna nam je i pomoć navijača s tribina, jer sam siguran da su je ovi momci koji sada nose dres Vojvodine zaslužili. Igraju i igraće moderan i atraktivan fudbal i zato verujem da će tribine našeg stadiona ponovo biti ispunjene i da ćemo s njih dobiti dodatni stimulans”, istakao je Zagorčić.

Trener Vojvodine nema većih kadrovskih problema, jedino što zbog žutih kartona ne može da računa na jednog od najboljih prvotimaca Aleksandra Stanisavljevića.
“U zgusnutom ritmu odigravanja utakmica, konstantno imamo manjih zdravstvenih problema, ali je sada lakša situacija nego pred prvu utakmicu. Na osnovu današnjeg treninga, koji je jedino, zbog manje povrede, pred kraj napustio Radovan Pankov, moći ćemo da računamo na sve igrače. Jedino, zbog žutih kartona, neće moći da nastupi Stanisavljević”, objasnio je kormilar Novosađana.

Ni kapiten Vojvodine Nino Pekarić ne pomišlja na predaju.
“Prednost Viktorije jeste velika, ali nije nedostižna. Pred nama je težak posao, ali se nećemo predavati i pokušaćemo da uradimo sve što je u našoj moći da nadoknadimo prednost gostiju, odnosno da ostvarimo istorijski rezultat”, istakao je Pekarić.

Istorijski, Voša je uspevala da dva puta nadoknadi velike zaostatke iz prvog meča u revanšu. Dogodilo se to u duelima sa bečkim Rapidom, 1957. godine, kada je bilo 0:3 i 4:1, odnosno u susretima s francuskom Bastijom (1998) kada je bilo 0:2 i 4:0. Videćemo imaju li Novosađani kvalitet da naprave sličan podvig i ovoga puta.

Revanš meč plej-ofa za Ligu Evrope protiv Viktorije Plzenj na "Karađorđu" sudiće grčka trojka predvođena arbitrom Mihaelom Kukulakisom

(FOTO: MN press)

 

tagovi

Zlatomir ZagorčićFK VojvodinaPlzenNino PekarićLiga Evropekvalifikacije

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara