""
""

Zagreb u suzama, Francuzi pometlali Hrvatsku!

Vreme čitanja: 2min | sre. 24.01.18. | 22:17

Poznati parovi polufinala EP

Zagreb je u suzama, Hrvatska je u agoniji! San o još jednom zlatu rukometaša Lina Červara razbila je možda i najbolja selekcija u dosadašnjem delu Prvenstva Evrope - Francuska! Gali su pometlali Kauboje pred 15.000 ljudu i zagrebačkoj areni i direktno ih izbacili sa turnira - 30:27.

Mogu sad Hrvati da pričaju o podbačaju Vorija i Cindrića, ali jednostavno presudila je razlika u klasi. Francuska - to je esencija rukometa.

Izabrane vesti

Hrvatima je bio potreban bod da se domognu polufinala, ali nisu bili ni blizu. Golom Kopljara poveli su sa 7:6 i to stali. Tačnije, ekipa Francuske je pojačala ritam i počela da bomarduje hrvatski gol iz svih pozicija.

Žiža odbrane Lina Červara bila je usmerena ka Karabatiću, ali su hrvatski dželati bili sjajni Remili (6 golova) i Mane (5). Već posle prvog poluvremena Francuska je imala šest golova prednosti.

Hrvati su imali još jedan trzaj kada je sjajno počeo da brani Mirko Alilović. Međutim, Francuska je suviše ozbiljna da bi dozvolila preokret. Uz prvoplasiranu Francusku u polufinale će i Švedska.

U drugoj grupi Španija se pridružila Danskoj.

Furija je bila bolja od Nemačke (31:27). Do 35.minuta viđen je izjednačen meč, ali su onda Španci napravili seriju 7:0 i tu je bio kraj.

U polufinalnim mečevima sastaće se Danska i Švedska, odnosno Francuska i Španija. Za peto mesto igraće Češka i Hrvatska.

DANAŠNJI MEČEVI:

Srbija - Belorusija 27:32
Slovenija - Češka 26:26
Švedska - Norveška 25:28
Makedonija - Danska 20:31
Hrvatska - Francuska 27:30
Španija - Nemačka 31:27


tagovi

EvropaHrvatskaLino Červarrukomet

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara