Žalgiris se hvata za poslednju slamku

Vreme čitanja: 3min | pet. 29.03.19. | 11:48

Grčki i litvanski tim u direktnom okršaju za odlazak u Top 8 fazu Evrolige

Sudar Olimpijakosa i Žalgirisa biće eliminacionog karaktera. Poraženi tim može da se oprosti od plej-ofa, dok će pobedniku ostati tanka, teoretska nada za prolaz dalje. Uprkos svim problemima u poslednje vreme, Olimpijakos je na svom terenu siguran i poražen je u Pireju samo dva puta u prethodna četiri meseca, ne računajući onih 0:20 u korist Panatinaikosa za zelenim stolom.

Problem po domaće bi moglo da predstavlja odsustvo Janisa Strelnijeksa i Vasilisa Spanulisa, pošto je Dejvid Blat izjavio da neće na njih računati na večerašnjem susretu zbog povreda. Bilo je očekivano da Strelnijeks pauzira i na ovom susretu, ali su se u Pireju ipak nadali da bi Spanulis mogao da se oporavi i zaleči manju povredu koju je zaradio protiv Olimpije iz Milana.

Izabrane vesti

Sa druge strane, Žalgiris i dalje neće moći da se osloni na kapitena Paulijusa Jankunasa koji nije otputovao zajedno sa timom u Grčku. Pored toga, Šarunas Jasikevičijus neće imati ozbiljnijih problema da večeras sastavi tim.

Žalgiris je bio uspešniji u njihovom prvom međusobnom okršaju ove sezone, pošto je u Litvaniji slavio rezultatom 83:75. Generalno, tim iz Kaunasa ima pozitivno iskustvo u poslednje vreme kada igra protiv Olimpijakosa, pošto je tim iz Pireja uspeo da dođe do samo jedne pobede u poslednjih pet utakmica. Doduše, poslednja tri okršaja su se igrala u Litvaniji.

U uzvratnom meču u Kaunasu, Žalgiris je uspeo da slomi otpor Atinjana tek u poslednjoj deonici, a u timu koji sa klupe predvodi Šarunas Jasikevičijus tada se najviše istakao Grigonis sa 19 poena. Sa druge strane, Printezis je pokušao da povuče Grke napred do pobede sa 18 pobeda, ali ga ostali saigrači nisu u dovoljnoj meri ispratili.

Trener Olimpijakosa, Dejvid Blat, nada se da će njegova ekipa pozitivno reagovati nakon debakla na Kanarskim ostrvima i da će pobedom zadržati šanse za odlazak u Top 8.
"Evidentno je da nas večeras očekuje izuzetno važna utakmica. Igraćemo pred domaćom publikom i stvarno se nadam da će igrači uspeti da ponove igru iz duela protiv Bajerna prethodne sedmice. Imali su dosta poteškoća ove sezone, ali u poslednje vreme igraju zaista neverovatnu košarku. U njihovom timu ima dosta talentovanih igrača koji vole da igraju zajedno, pa ćemo morati da budemo na najvišem nivou ukoliko želimo da danas dođemo do pobede", izjavio je iskusni stručnjak pred odlučujući meč.

Uzvratio je i trener gostujuće ekipe, Šarunas Jasikevičijus, koji navodi da bi Nikola Milutinov večeras mogao da igra ključnu ulogu u timu iz Pireja.
"Čuo sam da za Olimpijakos verovatno neće nastupiti Strelnijeks i Spanulis. Oba igrača su veoma važna, naročito u napadu gde umeju lako da dođu do koša, ali i da podele neke dobre asistencije. Pripremamo se za ono lice koje je Olimpijakos pokazao u duelu sa Bajernom iz Minhena prethodne sedmice. Jedan od glavnih prioriteta večeras biće zaustavljanje Jorgosa Printezisa i Nikole Milutinova koji obično prave najviše problema po protivničke odbrane", rekao je popularni Litvanac.

EVROLIGA - 29. KOLO

Četvrtak

Panatinaikos - Real Madrid 73:74
/Lengford 14 - Tavares 14/

Makabi Tel Aviv - Gran Kanarija 90:55
/Tajus 20 - Strouberi 11/

Olimpija Milano - Fenerbahče 90:104
/Džerels 20 - Dikson 23/

Barselona - Budućnost 95:83
/Hanga 18 - Nikolić 25/

Petak

18.00: (3,50) Himki Moskva (16,0) CSKA Moskva (1,35)
18.15: (3,50) Darušafaka (16,0) Bajern Minhen (1,35)
20.30: (1,50) Olimpijakos (14,5) Žalgiris (2,85)
20.30: (1,30) Baskonija (16,0) Anadolu Efes (3,90)

Napomena: Kvote su podložne promenama


MOZZART TV - TIKET ZA VIKEND: Kad komentator tipuje, ne može bez golova

PriredioSrđan TODOROVIĆ
Foto: MN Press


tagovi

ŽalgirisKK OlimpijakosNikola MilutinovDejvid BlatŠarunas Jasikevičijus

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara