""
""

Zar ste sumnjali? Astra gazi istim gasom i u 2014! (VIDEO)

Vreme čitanja: 2min | pet. 21.02.14. | 21:31

Senzacija prvog dela sezone u rumunskom šampionatu, nastavila sa pobedama i u drugom delu sezone i zadala domaći Steaui

Klub koji vas je jesenas mnogo puta obradovao, tim koji vam je donosio sjajne kvote i lagane pobede, nastavlja i u 2014. godini da deli „poklone“. Najveća senzacija prvog dela rumunske Lige 1, malena Astra Đurđu je silovito startovala i u prolećnom delu šampionata.

Izabrane vesti

Crno-beli su opravdali ulogu favorita i deklasirali fenjeraša Koronu iz Brašova 3:0. Kao i u većini mečeva u jesenjem delu sezone, apsolutno su dominirali nad rivalom, nizali prilike i mogli da slave i ubedljivije. Gosti iz Brašova su se grečvito branili u prvom poluvremenu, nekoliko puta imali i sreće, ali su kapitulirali u 42. minutu kada je Pap sačekao loptu na drugoj stativi posle kornera i ugurao je u mrežu.

Astra ni u drugih 45 minuta nije prestala sa ofanzivom. Imali su sijaset dobrih prilika, neverovatno je šta je Alibec promašio u 79. minutu, ali na kraju je pravda zadovoljena. Vilijam je u 81. minutu majstorijom u stilu Tjerija Anrija „savio kiflu“ u suprotan ugao protivničkog gola, da bi desni bek Matel u 91. minutu postavio konačnih 3:0, pošto je štoper gostiju Damijan skrenuo loptu u sopstvenu mrežu posle njegovog šuta sa 18 metara.

Jedinu šansu koju je Korona imala je bio pokušaj iz 58. minuta, kada je Miranda strahovito šutirao sa 25 metara, ali je Dani Koman uz pomoć prečke fenomenalnom intervencijom spasao gol Astre.  

Astra sada uz meč više ima isti broj bodova kao prvoplasirana Steaua koja u ponedeljak gostuje Konkordiji. U drugom meču današnjeg programa prvog kola prolećnog dela sezone, Sageata je minimalcem savladala Botošani.

LIGA 1 - 20. kolo

Petak
Sageata - Botošani 1:0 (1:0)
/Guera 29/

Astra Đurđu - Korona 3:0 (1:0)
/Pap 42, Viliam 81, Matel 90+1/

Subota:
Ocelul - Panduri 1:0 (0:0)
/Markinjos 50/

Nedelja:
13.00: Dinamo - Vitorul
17.00: Kluž - Vaslui
19.30: Brašov - Petrolul

Ponedeljak:
17.00: Čahlaul - Univerzitatea Kluž
18.30: Konkordija - Steaua
19.30: Gaz Metan - Poli Temišvar

(FOTO: www.afcastragiurgiu.ro)


tagovi

BotošaniPaul PapLiga 1VilijanRumunijaEvropa

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara