Zašto nisam otišao u Real? Dao bih 200 golova i bilo bi užasno dosadno...

Vreme čitanja: 2min | pon. 25.02.19. | 18:47

Genijalni Gabrijel Batistuta...

Mirno, Batigol ima nešto da kaže! 

Jedan od najboljih i najomiljenijih napadača svih vremena - Gabrijel Omar Batistuta, dao intervju za jedan američki magazin i tom prilikom objasnio zbog čega nije želeo da pređe u neki od najjačih evropskih klubova dok je bio na vrhuncu i nosio dres Fjorentine, devedesetih godina. 

Izabrane vesti

On je pritom otkrio da je imao ponude Mančester Junajteda, Real Madrida i Milana...
"Nikada u životu nisam želeo da budem fudbaler-zvezda. Jednostavno, nisam uživao u tome. Kada si zvezda, onda postaneš fokus svima i moraš da preuzmeš dodatni teret odgovornosti. Nisam to nikada želeo da radim", kazao je Bati pre nego što je objasnio neke stvari. "Dolazili su, tačno je. Real, Junajted i Milan. Ali ja sam više voleo mirnoću igranja u Fjorentini. Na primer, da sam otišao u Madrid, tamo bih postigao 200 golova i to bi bilo užasno dosadno".  

Za trofejima, kaže ne žali...
"Isina je da nikada nisam osvojio veliki trofej u karijeri, poput Lige šampiona. Ali sebe ipak smatram pobednikom. Zbog čega? Zato što sam pomogao Violi da se takmiči s velikim momcima, s velikim klubovima. I to je velika stvar", zaključio je Bati. 

Podsetimo, Gabrijel Batistuta igrao je u domovni i za River i za Boku. U Firencu je došao kada je Kalčo bio na vrhuncu, početkom devedesetih. Devet godina nosio je ljubičasti dres i u svakoj od sezona postizao dvocifren broj golova. Samo u dve sezone nije imao učinak 20+. Kasnije je prešao u Romu i sa Vučicom osvojio Skudeto.   

Karijeru je završio u Kataru 2005. 

Foto: Reuters


tagovi

Gabrijel Batistuta

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara