""
""

Zato igrači čekaju da im istekne ugovor: Liverpul dao Matipu šest puta veću platu od Grujića

Vreme čitanja: 1min | sre. 17.02.16. | 22:21

Nije ni čudo što je Kamerunac prihvatio selidbu u Liverpul. Plus što će dobiti lepe pare samo za potpis ugovora

Nije čudo što se fudbaleri sve češće odlučuju da sačekaju kraj ugovora kako bi kao slobodni igrači potpisali za budući klub. Na taj način dobijaju finansijske uslove koje im novi klub ne bi ponudio ako bi morao da plaća obeštećenje. Upravo takav slučaj je sa Žoelom Matipom koji će narednog leta kao slobodan agent pojačati Liverpul.

Izabrane vesti

Defanzivac Šalkea je obezbedio fenomenalne finansijske uslove za sebe tako što je izabrao da sačeka kraj ugovora u Šalkeu. Klub iz Gelzenkirhena će ostati bez obeštećenja, ali će zato Kamerunac napuniti džepove. Bild je danas ekskluizvno otkrio da će Matip u Liverpulu zarađivati fantasičnih 7.000.000 evra po sezoni! Podsetimo da je do sada imao platu od 3.500.000 evra godišnje. Šalke je želeo da nastave saradnju i ponudio mu novi ugovor vredan 5.500.000 evropskih novčanica godišnje, ali je iz Engleske stigla još jača ponuda kojoj Nemci nisu želeli da pariraju.

Poired toga, Matip će samo za potpis ugovora dobiti bonus od 5.000.000 evra što znači da će kamerunski štoper za četvorogodišnji ugovor u Liverpulu inkasirati 33.000.000 evra! Podsetimo da je on druga kupovina u trenerskoj eri Jirgena Klopa na Enfildu. Pre njega je kupljen Marko Grujić koji će u Liverpulu zarađivati 1.200.000 evra po sezoni.

Gledajući iz ovog ugla, nije čudo što su Andrija Živković i njegovi savetnici rešili da maldi fudbaler napusti Partizan kao slobodan igrač. Nadaju se sličnim uslovima kao Kamerunac iz Šalkea... 

(FOTO: Action images)


tagovi

Žoel MatipPremijer ligaNemackaLiverpulEvropaEngleska

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara