"Rendolf protiv Oklahome"
"Rendolf protiv Oklahome"

Zek Rendolf ugrizao Oklahomu, Klipersi pregazili Golden Stejt (VIDEO)

Vreme čitanja: 2min | uto. 22.04.14. | 08:29

U obe serije rezultat poravnat na 1:1

Rendolf protiv OklahomeTriler meč u Oklahomi i maestralna partija iskusnog košarkaškog fajtera Zeka Rendolfa, koji je sa 25 poena predvodio Memfis do pobede nad Oklahomom od 111:105 i izjednačenja u prvoj rundi NBA plej-ofa.

Veliku pomoć imao je i u Majku Konliju, koji je krajnjem skoru doprineo sa 19 poena i 12 asistencija pa su Grizliji izdržali novi rafal Kevina Durenta. Prva zvezda Oklahome ubacila je 36 poena i imala 11 skokova, ali je podbacio Rasel Vestbruk iako je i on bio efikasan sa 29 koševa. Međutim, pogodio je samo 11 od 28 šuteva.

Izabrane vesti

Rendolf je, pak, pogađao kad je trebalo – 26 sekundi pre kraja probacio je loptu kroz obruč i Memfisu doneo dva poena prednosti, Serž Ibaka je potom izgubio loptu pa je Kortni Li duplirao prednost gostiju da bi posle promašene trojke Durenta večeras najbolji igrač Grizlija bio precizan sa penala i odagnao sumnje o krajnjem ishodu meča.

Džaba Oklahomi što se u četvrtoj deonici vratila posle minusa od devet poena i to tek pošto je Kevin Durent 13,8 sekundi pre kraja u jednom napadu postigao četiri poena (trojka i dodatno slobodno bacanje zbog prekršaja Marka Gasola), a Kendrik Perkins uz zvuk sirene svojim prvim košem iz igre odveo meč u produžetke.

Oklahoma nije imala snage za još jedan takav finiš.

Slavilo se i u svlačionici LA Klipersa, koji su pregazili Golden Stejt sa 138:98 pošto Ratnici nisu mogli ništa raspucanom Blejku Grifinu, strelcu 35 poena što mu je rekord karijere u plej-of utakmicama.

Kris Pol je postigao 12, ali je imao i 10 asistencija, a pitanje pobednika se nije postavljalo s obzirom na to da su Klipersi meč otvorili serijom 14:4 i dvocifrenu prednost ljubomorno čuvali do kraja utakmice.

Uostalom, košgeterski učinak Klipersa u ovom meču je najbolji klupski u nekom plej-of duelu.

Stef Kari je bio najefikasniji u poraženom timu sa 24 poena, a čak 20 je ubacio u trećoj deonici u kojoj je igrao opterećen sa četiri faula. Međutim, u tom periodu Golden Stejt se rivalu nije približio na manje od 25 poena.

(FOTO: Action Images)


tagovi

Zek RendolfStef KariNBA ligaMemfis GrizlisBlejk Grifin

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara