"Endi Kerol slavi gol"
"Endi Kerol slavi gol"

Zemljotres na Aptonu! Razarač Kerol het-trikom ugušio šampionske aspiracije Arsenala (VIDEO)

Vreme čitanja: 2min | sub. 09.04.16. | 15:37

Vest Hem posle dva gola zaostatka stigao do 3:3 što je rezultat kojim ni jedni ni drugi ne mogu da budu zadovoljni

Endi Kerol slavi golJedni za Ligu šampiona, drugi za titulu. I na kraju rezultat kojim mogu da budu zadovoljni samo neutralni ljubitelji fudbala, pošto smo na Aptonu gledali atomski fudbal u kome je Endi Kerol razorio odbranu Arsenala, ali sam nije mogao, pa su Tobdžije odnele bod u potpuno ludom londonskom derbiju u 33. kolu Premijer lige - 3:3!

Rezultat koji je i jedni i druge udaljio od konačnog cilja, ali fudbal kakvom se nadamo kad upalimo TV. Prštalo je u okršaju dva ljuta gradska rivala, a u tom opštem haosu najbolje se snašao baš korpulentni Kerol, čovek koga želite da imate kraj sebe u brutalnoj tuči. Ovo danas na Aptonu ličilo je upravo na to - na sudar dve lokalne ekipe rešene da budu oni koji će ostati na nogama.

Izabrane vesti

Arsenal je bolje krenu, mada ga je pogurao sudija Kreg Poson kada je zbog nepostojećeg ofsajda poništio čist gol Manuela Lancinija. Tobdžije se naravno nisu obazirale na proteste Čekićara, Mesut Ozil je odgovorio samo koji trenutak kasnije za vođstvo gostiju od 1:0, da bi se posle pogotka Aleksisa Sančeza - oba su pala na asistenciju Aleksa Ivobija - da je Vest Hem u nokautu.

Grdosija Kerol, ipak, ne pada tako lako. U razmaku od samo 160 sekundi u poslednjim trenucima prvog dela igre, dva puta se onako naizgled nespretan izborio za prostor protiv možda i previše mekane odbrane Arsenala i ne samo vratio Vest Hem u igru, već žestoko udario na samopouzdanje gostujućeg tima. Samo da bi to brutalno udaranje po glavi komšija nastavio i u drugom poluvremenu postigavši već u 52. minutu i treći gol. Navijači Arsenala disali su na škrge u tim trenucima.

I kada se činilo da će Vest Hem zadati smrtonosan udarac šampionskim aspiracijama Arsenala, izabranici Arsena Vengera pokazali su da je imalo kakvog-takvog smisla to njegovo insistiranje na pas igri iz poslednjih godina. Fina akcija, Loran Košćelni je bio na pravom mestu i loptu sproveo tamo gde je trebalo.Daleko od toga da je tu bio kraj uzbuđenjima. Štaviše, da nije bilo Davida Ospine, bez obzira na to što je u nekim trenucima delovao nesigurno, Vest Hem bi verovatno i uspeo da postigne taj četvrti i sigurno odlučujući gol. Ovako, ostalo je 3:3, nada tinja i dalje, ali Arsenal sada ima 10 bodova manje od Lestera, a do kraja sezone ostalo je još pet kola. Vest Hem će, pak, sa pažnjom gledati šta će se dešavati na susretima Mančester Siti - Vest Bromvič Albion i Totenhem - Mančester junajted. A ako im konkurenti budu dali šansu da se porvaju za to mesto u Ligi šampiona, budite sigurni da će Vest Hem udariti.


tagovi

Premijer ligaEvropaEngleskaEndi KerolArsenal

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara