"Miroslav Vulićević"
"Miroslav Vulićević"

Srpska pijaca: Abubakar ostao u Voši, Knežević završio u Borči

Vreme čitanja: 2min | pet. 01.02.13. | 13:38

Srpski timovi uveliko rade na jačanju igračkog kadra pred nastavak Jelen Superlige

Miroslav Vulićević

Prelazni rok u većini evropskih liga je završen. S druge strane u Jelen Superligi ostalo je još malo vremena koji klubovi uveliko koriste da bi doveli adekvatna pojačanja ili sačuvali ono najbolje pred nastavak borbe za bodove.

Izabrane vesti

Vojvodina je produžila ugovore sa kapitenom Miroslavom Vulićevićem i Kameruncem Abubakarom Oumaruom na još jednu godinu. Iako su obojica želela da nastave karijeru u inostranstvu nisu dobili adekvatne ponude i ostali su u Novom Sadu. Voša je na pozajmicu u AEK iz Larnake poslala Seržinja Grina, dok je Nemanja Bilbija prosleđen Borcu iz Banja Luke. Takođe i Antvi Jao ovog proleća neće nositi crveno-beli dres, jer ga je uprava Vojvodine prosledila na šestomesečnu pozajmicu u BSK iz Borče.

Dobar posao napravila je i užička Sloboda koja je uspela da zadrži golgetera Predraga Ranđelovića, koji je potpisao ugovor na dve godine. Međutim, Slobodu je napustio levi bek Slavko Marić koji je prešao u redove Radničkog 1923 iz Kragujevca. Ugovor je potpisan na godinu i po dana, a Marić se već stavio na raspolaganje šefu stručnog štaba Kragujevčana Dejanu Đurđeviću.

Nova lica i u Ivanjici. Na probi u Javoru nalaze se dvojica Kamerunaca, defanzivac Ibrahim i defanzivni vezni Patrik. „Imaće priliku da pokažu da li zaslužuju da na proleće ostanu s nama“, rekao je trener Javora Mladen Dodić.

Posle odlaska desnog beka Jagodine Nikole Valentića u Azerbejdžan, Ćurani su ekspresno pronašli adekvatnu zamenu u vidu Milana Milinkovića dojučerašnjeg prvotimca Javora. Takođe, na pripreme sa Jagodincima putovaće i Filip Arsenijević, bivši igrač tog kluba, ali je neizvesno da li će na proleće nositi plav dres. Jagodinu bi trebalo da napuste Ivan Dragićević (Radnički Niš), te Vladimir Milenković i Igor Dimitrijević koji su slobodni u izboru nove sredine.

Živo je bilo i u predgrađu Beograda tokom poslednjeg dana januara. BSK iz Borče angažovao je dvojicu proverenih fudbalera. Antvi Jao je stigao iz Novog Sada na pozajmicu, dok je defanzivna linija pojačana Srđom Kneževićem, nekadašnjim defanzivcem Partizana, koji je bio na korak od prelaska u Novi Pazar.

OFK Beograd se pojačao iz Republike Srpske. Posle odlaska Milana Rodića u Zenit tim sa Karaburme je pojačao doskorašnji vezista Drine iz Zvornika Edin Rustemović koji je potpisao ugovor na četiri godine.

(Foto: Action Images)


tagovi

BSK BorčaEvropaJagodinaJavorprelazni rokRadnički Kragujevacsloboda užiceSrbijaSuperligaFK Vojvodina

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara