"Stefan Ilić"
"Stefan Ilić"

Zlatni Orlić traži novi klub: Sada kao centralni napadač, ne kao krilo

Vreme čitanja: 2min | ned. 24.04.16. | 08:03

“Neću po svaku cenu da bežim iz Srbije“, kaže Stefan Ilić, strelac het-trika protiv Metalca

Stefan IlićSvanulo je i u Bačkoj. Jesenas je izgledalo da je Spartak siguran putnik u Prvu ligu, ali u 2016. godini Andrej Černišov je uspeo da Subotičane usmeri u drugom pravcu. Dovoljno je samo pogledati rezultate: remi sa Vojvodinom ili Borcem u Čačku, porazi samo u susretima sa Crvenom zvezdom, Partizanom i Čukaričkim. I što je najbitnije mnogo veći broj pobeda. U ovoj poslednjoj nad Metalcem blistao je Stefan Ilić, član šampionske generacije Orlića sa Novog Zelanda, strelac het-trika koji je pogurao Spartak do pobede nad gostima iz Gornjeg Milanovca.

Sigurno najbolja moja partija u seniorskoj karijeri. Ne samo zbog tih golova, nego zato što sam i igrao dobro. Nadam se da ću i da nastavim ovako, ali i da ćemo kao tim nastaviti da pobeđujemo i da ćemo da obezbedimo opstanak. Pa da onda na leto probam u nekoj drugoj sredini“, bez uvijanja će Ilić u kratkoj izjavi za MOZZART Sport.

Izabrane vesti

Nema ni potrebe da okoliše. Na zimu će biti slobodan igrač, pa bi Spartak samo još ovog leta mogao da nešto i zaradi na momku koji je povukao onu kontru koja nam je i donela titulu svetskog šampiona na U20 nivou. Međutim, medalja sa Novog Zelanda ne znači da je svakom Orliću sve posle toga teklo kao po loju. Prvi se Ilić solidno oznojio pre no što se izborio za pažnju javnosti.

Delom je za to zaslužen i sam Černišov.
Jeste, mnogo bolje igramo otkako nas je on preuzeo. Forsira napadački fudbal i to i meni kao napadaču normalno odgovara. To se i vidi, videlo se i protiv Partizana da svi zajedno bolje igramo. I tu smo imali šanse“.

Doduše, u jednom trenutku Iliću je opasno opala minutaža?
Jeste, posle priprema se to desilo. Rotirao je trener, probao je druge igrače i na kraju je došlo mojih pet minuta“.

Toj promeni prethodila je jedna druga rokada. Obično smo Ilića gledali na desnom krilu, ovaj put drugačiji prizor...
Sad sam prvi put igrao klasičnog špica. Sad i onih poslednjih 20 minuta protiv Partizana. I to je sigurno uticalo da golove. Do sada sam uvek bio desno krilo. Prija mi, po meni mi više leži ta pozicija, ali ne pitam se ja“, sleže ramenima Ilić.

Da se vratimo na onaj početak. Pretpostavlja se da će biti dosta zainteresovanih za talentovanog 21-godišnjaka, a ima li on neku želju ili konkretnu ponudu?
Nemam ništa specijalno. Trudim se samo da u ovom finišu sezone odigram što bolje, da dam što više golova i nekom se preporučim“.

Obično je mladim igračima inostranstvo prioritet?
Ne, ne bežim po svaku cenu iz Srbije. Mlad sam, ima vremena“, smireno će Ilić.

Pratite MOZZART i na Vajberu!

(FOTO: Star sport)


tagovi

SuperligaStefan IlićSrbija

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara