"Slavlje fudbalera Voždovca"
"Slavlje fudbalera Voždovca"

Zmajevi zapalili Banovo brdo, Sotirović utišao Užice

Vreme čitanja: 3min | sub. 26.10.13. | 20:11

Voždovac naneo prvi poraz Čuki na domaćem terenu. Javor prekinuo niz od pet mečeva bez pobede

Slavlje fudbalera VoždovcaČetiri utakmice bez primljenog gola i potop u okršaju sa Voždovcem u 10. kolu Superlige. Zmajevi su osvojili Banovo brdo i pobedom od 2:3 Čukaričkom oduzeli drugo mesto na tabeli prvenstva Srbije. Golom u poslednjem napadu na utakmici!

Malobrojnu domaću publiku ražalostio je pogodak Nemanje Obradovića u poslednjim sekundama meča. Poraz koji Čuka možda i nije zaslužila s obzirom na sve što je pokazala. Ali, tri puta je poklekla poslednja linija čete Vladana Milojevića, koja je do sada bila njegovo najjače oružje.

Izabrane vesti

Početak nije nagoveštavao takav rasplet pošto je Dragoljub Srnić prvi pogodio za vođstvo domaćih, ali je Stefan Babović ubrzo poravnao rezultat. U 25. minutu prvi gol koji je Čukarički primio na Brdu. Prvi u mreži Borivoja Ristića posle 385 minuta igre na domaćem terenu.

Voždovac je potom uspeo i da preokrene rezultat. U 70. minutu sjajan gol 18-godišnjeg Nikole Karaklajića, jednog od dva Zvezdina deteta na kaljenju u taboru gradskog rivala. Međutim, tu nije bio kraj. Rajko Brežanić je iz slobodnog udarca u 80. minutu izjednačio, da bi tek u samom finišu otpor Čuke i definitivno bio slomljen pa je drugo mesto predato Vojvodini.
"Jako sam zadovoljan i srećan. Nije lako dobiti Čukarički, najveće iznenađenje lige. U svakom slučaju ako daš tri gola Čuki, zaslužio si da dobiješ, mada ne bi bilo nezasluženo ni da su oni dobili. Imali su odličnu šansu kod 2:2. U tom trenutku sam bio zadovoljan i bodom, ali eto - to je fudbal. Kako smo izgubili prtiv Spartaka, a tada smo bili bolji, imali šanse - tako smo ovde dobili. Znao sam da će nam se vratiti, nisam samo znao da će tako brzo", rekao je posle meča Nenad Lalatović, kormilar Voždovca.

Zmajevima se, dakle, vratilo. Čuku i dalje neće, smatra kolega iz Čuke Vladan Milojević.
"Znali smo da će biti teško. Od Voždovca može sve da se očekuje. A to što su nam nedostajali neki igrači nije nikaav alibi. Za celo prvenstvo smo primili četiri kola, a danas tri. To je za priču i analizu. Neverovatno kako smo ih primili. Surovo smo kažnjeni za svaku grešku, ali smo znali da će tako biti, jer Voždovac ima kvalitetne igrače. Ako bih rekao da je pobeda nezaslužena ne bih bio korektan prema njima, ali ne bih bio korektan prema svojima kada bih rekao da je zaslužena. Tas je prevagnuo na stranu Voždovca... U nadoknadi... Kao i u Pećincima". 

Mnogo manje uzbuđenja bilo je u Užicu. Javor je odneo bodove sa Begluka i prekinuo niz od pet utakmica bez pobede – 0:1 (0:0)

Jedini gol na meču je pao u 61. minutu kada je Borko Veselinović probio po desnoj strani i poslužio Vuka Sotirovića, koji nije propustio šansu da kazni kiks odbrane Slobode. Javor je tako odmakao od zone ispadanja, a Slobodu ostavio na tri koraka od iste.

SUPERLIGA – 10. kolo:

Novi Pazar – Donji Srem 1:0 (1:0)
/Mutavdžić 45+2/

OFK Beograd – Vojvodina 0:2 (0:1)
/Poletanović 29, Škuletić 61/

Rad – Jagodina 0:2 (0:0)
/Đurića 64, Arsenijević 86/

Radnički 1923 – Spartak 0:0

Partizan – Napredak 1:1 (0:0)
/Luka 88 – Trujić 47/

Čukarički – Voždovac 2:3 (1:1)
/D. Srnić 13, Brežančić 80 – Babović 24, Karaklajić 70, Obradović 90/

Sloboda – Javor 0:1 (0:0)
/Sotirović 61/

19.00: Radnički Niš – Crvena zvezda

(FOTO: Star Sport)


tagovi

ČukaričkiDragoljub SrnićJavorNemanja ObradovićNikola KaraklajićRajko Brežančićsloboda užiceSrbijaStefan BabovićSuperligafk voždovacVuk Sotirović

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara