""
""

ŽREB LIGE ŠAMPIONA: Siti poželjan, na koga će Real i Bajern? Atletiko za izbegavanje

Vreme čitanja: 2min | pet. 15.04.16. | 08:10

Danas se u Nionu izvlače i polufinalni parovi Lige Evrope

Svi hoće Mančester Siti. Mada je u taj tim uloženo na stotine miliona evra i bez obzira što je u minuloj rundi izbacio moćni Pari Sen Žermen, ljubiteljima fudbala se čini da je upravo poslednji engleski predstavnik najpoželjniji rival na žrebu polufinalnih parova Lige šampiona, koji će se od 11.30 održati u Nionu.

Tome je najviše doprinela činjenica da ima najtanju biografiju od četiri ekipe čija će se imena naći na ceduljicama zavučenim u kuglice, koje će izvlačiti Dejan Stanković, proslavljeni reprezentativac naše države. U pitanju su desetostruki prvak Starog kontinenta Real, pa petostruki vlasnik Srebrne amfore Bajern iz Minhena, kao i Atletiko iz Madrida, koji je dvaput zastao u finalu, ali je pre dva dana izbacio aktuelnog vladara Barselonu i tako sam sebe promovisao u jednog od ozbiljnih kandidata za pehar. I sastav kome se niko ne bi obradovao.

Izabrane vesti

Žreb će biti otvoren, to znači da nema povlašćenih timova, niti bilo kakvih ograničenja, pa tako može da se desi da dva tima iz iste zemlje izađu na megdan. U ovom slučaju iz istog grada, Madrida, ako Stanković spoji Real i Atletiko.

Prvi polufinalni mečevi Lige šampiona na programu su 26. i 27. aprila, revanši su 3. i 4. maja, a finale ovosezongkos izdanja zakazano je za 28. maj na stadionu San Siro u Milanu.

Sat vremea posle žreba Lige šampiona, od 12.30 biće izvučeni i parovi polufinala Lige Evrope. Plasman među četiri najbolja obezbedili su dvostruki uzastopni pobednik ovog takmičenja Sevilja, petostruki prvak Evrope Liverpul, ove sezone fantastični Viljareal, kao i uvek opasni ukrajinski Šahtjor, branilac časti „istočnog fronta“.

I na žrebu za Ligu Evrope važe ista pravila. Nema povlašćenih ekipa, niti ograničenja, te nije isključeno i da ovde vidimo još jedan španski derbi (posle onog sinoćnjeg u režiji Sevilje i Atletik Bilbaa) u kome bi se branilac trofeja sastao sa Viljarealom.

Prvi susreti polufinala Lige Evrope igraće se 28. aprila, revanši su 5. maja, a finale je 18. maja na stadionu Sent Jakob park u Bazelu.

Koje parove polufinala Lige šampiona i Lige Evrope biste voleli da vidite? Ostavite svoje mišljenje u komentaru.

Pratite MOZZART i na našoj novoj Fejsbuk stranici!


tagovi

žreb Liga šampionažrebViljarealUEFA žrebŠpanijaSeviljaŠahtjor DonjeckReal MadridNemackaMančester SitiLiverpulLiga šampionaLiga EvropeEvropaEngleskaBajern MinhenAtletiko Madrid

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara