Zvanično: Alonso je prošlost, Rimac je novi trener Cedevite

Vreme čitanja: 2min | čet. 25.10.18. | 13:31

Očekivano...

Najavljeno - učinjeno!

Vlasnik Cedevite Emil Tedeski presavio je tabak i uručio otkaz dosadašnjem treneru Situ Alonsu, umesto koga je tim preuzeo dosadašnji stručnjak drugog tima hrvatskog šampiona - Slaven Rimac. Nakon razočaravajućeg početka sezone, Cedevita je napravila zaista veliku promenu na klupi. 

Izabrane vesti

Rukovodstvo zagrebačkog kluba odlučilo je da raskine suradnju s dosadašnjim trenerom Sitom Alonsom pošto je od početka sezone ubeležila samo tri pobede - jednu u Jadranskoj ligi i dve u Evrokupu. Podsetimo, Slaven Rimac je tvorac onog čuda iz 2014. godine, kada je sa Cibonom osvojio titulu regionalnog prvaka uprkos tome što je klub bio u ogromnim materijalnim problemima. 

Odluka da Sito Alonso napusti Cedevitu ne treba da iznenadi, mada je ista poslednja stigla u nizu brojnih najava o promenama u stručnom štabu. U međuvremenu je zvanično i potvrđeno da su klub napustili i dosadašnji direktor Matej Mamić, umesto koga je stigao bivši trener Cedevite Veljko Mršić, a sa mesta predsednika kluba povukao se i Mladen Veber. Umesto njega Emil Tedeski biće i vlasnik i predsednik kluba. 

Navodno, s dolaskom Slavena Rimca doći će i do određenih promena u rosteru Cedevite. Klub će najverovatnije napustiti Džoš Maget i Eldžin Kuk, a Rimac će izvršiti svojevrsnu fuziju dva tima Cedevite (dosad su bila dva odvojena sastava - jedan za ABA i Evrokup, jedan za hrvatsko prvenstvo) i probraće ono najbolje što ima kako bi nastavio sezonu. 

Nije isključeno da će narednih dana biti i novih potpisa u klubu s Velesajma...

Foto: Star Sport


tagovi

Sito AlonsoSlaven RimacMatej MamićVeljko Mršić

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara