ZVANIČNO: Klajvert potpisao! Samo da ne prođe kao ćale...

Vreme čitanja: 2min | pet. 22.06.18. | 19:45

Mino Rajola pobedio Ajaks

Sada je i zvanično: Džastin Klajvert je novi fudbaler Rome!

Transfer koji je je ugovoren još pre desetak dana je sada kompletiran. Mino Rajola je uspeo da mladog Holanđanina odvede iz Ajaksa ispod cene i udomi ga u Romu.

Izabrane vesti

Vučica je Ajaksu za Klajverta platila 17.250.000 evra na ime obeštećenja. Takođe u zavisnosti od broja odigranih utakmica, ali i klupskih rezultata, moguć je i bonus od dodatnih 1.500.000 evra. Jasno je da je Rajola uspeo da pobedi Ajaks u ovoj priči. Po današnjim cenama na tržištu, Klajvertova vrednost je veća  ali je ušao u poslednju godinu ugovora i doveo amsterdamski klub pred svršen čin. Nije želeo da produži ugovor i prodaja po Rajolinim uslovima je bila jedino rešenje.

Doduše, Ajaks ima i procente od narednog transfera holandskog ofanzivca. Pripada im 10 odsto od vrednosti preko 25.000.000 evra. Ako transfer bude manji od te granice, neće dobiti nikakve procente...

Džastin je tako izabrao sličan put u karijeri kao slavni otac. Podsetimo, Patrik Klajvert senior je kao jedan od najtalentovanijih napadača Evrope prešao iz Ajaksa u Milan 1997. godine. Ipak, na San Siru se nije najbolje snašao i sa devet golova na 33 meča u očajnoj sezoni za Rosonere je etiketiran kao promašaj. Ipak, Barselona je verovala u njega i otkupila ga sledećeg leta. U Kataloniji je proveo najbolje godine karijere i za šest sezona dao 122 gola na 257 mečeva. Valjda njegov anslednik bude bolje sreće u Italiji...

Džastin Klajvert je peto pojačanje Rome ovog leta. Pre njega su došli talentovani hrvatski vezista Ante Ćorić iz zagrebačkog Dinama za 6.000.000 evra, španski štoiper Ivan Markano kao slobodan igrač iz Porta, italijanski vezista Brajan Kristante iz Atalante za 25.000.000 evra, kao i iskusni golman Antonio Mirante iz Bolonje kao deo trampe za Lukaša Skorupskog.

Klajvert je potpisao ugovor do 2023. godine uz platu od 1.500.000 evra po sezoni koji sa bonusima može da naraste do 2.000.000 evra godišnje.

(FOTO: Action images)


tagovi

Džastin KlajvertLetnji prelazni rok 2018

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara