"FERNANDO LJORENTE"
"FERNANDO LJORENTE"

Ljorente postao Labud, Sevilja se rešila muke

Vreme čitanja: 1min | pet. 05.08.16. | 21:03

Španski napadač je morao da ode iz Sevilje usled dolaska Lusijana Vijeta

FERNANDO LJORENTEKina, Midlzbro, Lacio, Real Sosijedad... Sve su opcije otpale, a Fernando Ljorente (31) je na kraju prešao u Svonsi sa kojim je potpisao dvogodišnji ugovor. Sevilja je po svaku cenu želela da se otarasi visokog napadača pošto je platom od 4.000.000 evra po sezoni opterećivao klupski budžet. Takođe, u Andaluziju je pristigao i Lusijano Vijeto iz Atletiko Madrida, pa se rastanak dve strane nametnuo kao jedino rešenje. 

Ljorente će na Liberti stadionu pokušati da odmeni Bafetimbija Gomisa koji je pre nekoliko dana prešao na pozajmicu u Marselj.

Izabrane vesti

Podsetimo, dok je Marselo Bijelsa bio na klupi Lacija, Ljorente je figurirao kao jedno od glavnih potencijalnih pojačanja pošto su njih dvojica uspešno sarađivali u Atletik Bilbaou. Tražio ga je i Mildzbro koji je u velikoj planiranoj rekonstrukciji tima video Španca kao jednog od glavnih uzdanica. Na kraju, pominjalo se i da je neimenovani kineski klub ponudio 15.500.000 evra koliko je i iznosila Ljorenteova otkupna klauzula, ali je centarfor tu ponudu odbio.

Prošle sezone je za Sevilju postigao pet golova na 31 utakmici. Pored Gomisa, Svonsi su ranije napustili Alberto Paloshi (Atalanta) i Eder (Lil).


(FOTO: Screenshot)


tagovi

ŠpanijaSeviljaPremijer ligaMarseljMarselo Bijelsaletnji prelazni rok 2016Fernando LjorenteEvropaEngleskaBafetimbi Gomis

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara