ZVANIČNO: Real za 45.000.000 evra potpisao Brazilca do 2025. godine!

Vreme čitanja: 2min | pet. 15.06.18. | 14:44

Kupili su dvojicu najtalentovanijih igrača Brazila!

Sada je i Santos zvanično potvrdio: Supertalentovani Rodrigo prelazi u Real Madrid!

Priča je završena, prvak Evrope je ugrabio još jedno čudo iz Brazila. Posle Vinisijusa Žuniora iz Flamenga kojeg su kaparisali prošlog leta za 45.000.000 evra, Kraljevići su mu danas pridodali i Rodriga Goesa iz Santosa za istu sumu. Zako je Real za dvojicu najtalentovanijih brazilskih tinejdžera platio 90.000.000 evra i dobio tandem za budućnost. Koliko imaju ozbiljne planove sa Rodrigom najbolje govori podatak da su sa njim potpisali ugovor do 2025. godine!

Izabrane vesti

Real je jednim udarcem ubio dve muve s obzirom da je Rodrigo pre mesec dana bio blizu prelaska u Barselonu. Ali Katalonci su izvisili zbog ranije počinjenih grehova kada su prilikom Nejmarovog transfera prevarili Santos i ljude koji su polagali deo procenata na Nejmarov ugovor. Sada im je stiglo na naplatu jer su isti ljudi i zastupnici Rodriga. Za mladog ofanzivca su bili zainteresovani i Mančester Siti, Pari Sen Žermen, Liverpul...

Prema potpisanom dogovoru, Rodrigo će ostati na pozajmici u Santosu do juna 2019. godine. Tada će biti punoletan i narednog leta će se priključiti Realu. Podsetimo, sličan je i transfer Vinisijusa Žuniora koji će se ovog leta priključiti prvom timu Reala pošto se godinu dana kalio na pozajmici u Flamengu.

Rodrigo je imao otkupnu klauzulu od 50.000.000 evra, ali je Real uspeo da ga dobije za 45.000.000 evra. Od te sume će Santosu pripasti 40.000.000, s obzirom da je 80 odsto ugovora bilo u njihovom vlasništvu. Preostalih 5.000.000 evra su podelili porodica i menadžeri. Real će Santosu odmah uplatiti 20.000.000 evra, a drugu polovinu u ratama.

Rodrigo igra kao levo krilo i mnogi u njemu vide Nejmarovog naslednika. Ne samo zbog istog kluba u kojem su obojica eksplodirali, već i zbog stila igre. Mladi Brazilac je za prvi tim Santosa debitovao prošlog novembra i za manje od godinu dana zaludeo fudbalsku planetu i obezbedio transfer u najveći klub na svetu. 

A kako igra Rodrigo, uverite se na video snimku... 

(FOTO: Action images)


tagovi

Rodrigo GoesLetnji prelazni rok 2018

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara