""
""

Zvezda dovodi liberijskog džina Omegu Robertsa! (VIDEO)

Vreme čitanja: 2min | uto. 25.06.13. | 17:49

Korpulentni štoper Smedereva blizu potpisa za Zvezdu, a pažnju je privukao kada je briljirao u duelu Oklopnika i crveno-belih prošle sezone. Pošto je slobodan igrač mogao bi da bude pravo pojačanje za Zvezdin poslednji bedem

Novo ime za Zvezdinu odbranu se zove Omega Roberts! Reprezentativni štoper Liberije je želja kluba sa Marakane, a olakšavajuća okolnost je što dolazi kao slobodan igrač iz Smedereva. Pregovori su blizu završetka i korpulentni defanzivac bi uskoro mogao parafira ugovor. Već dve godine, Roberts je član superligaškog karavana. Prvu sezonu je odradio u Slobodi iz Užica, a i tada se pominjao kao želja večitih rivala. Ipak, iz Užica je završio u Smederevu gde je u katastrofalnoj sezoni Oklopnika, bio jedna od retkih svetlih tačaka.

Izabrane vesti

Omega je posebno zapao za oko čelnicima Crvene zvezde kada je praktično sam držao odbranu Smedereva u prolećnom gostovanju Zvezde na stadionu u Đurđevom gradu. Birljirao je, spakovao u džep sve Zvezdine vedete, a Dauda se nije video pored njega. Ipak, zbog povrede je napustio teren u 73. minutu, a Zvezda je na jedvite jade uspela da dođe do pobede golom u 89. minutu. Ipak, Roberts je tada ostavio jak utisak na Zvezdino rukovodstvo i izgleda rezervisao sebi kartu za dolazak na Marakanu.

Uklapa se u profil igrača koji je potreban Zvezdi. Izuzetno je snažan, dominira u skoku (visok 192 cm.) i što je najvažnije – ne košta! Zbog dobro poznate situacije u Smederevu i finansijskog kolapsa Oklopnika, on ima „čiste papire“ i može bez obeštećenja da dođe na Marakanu. Naravno, ostaje da dogovori svoje lične finansijske uslove sa crveno-belima. Standardan je reprezentativac Liberije, ali je nedavno svet obišla slika kada je pokušavao da se obračuna sa sudijom u Ugandi, zbog čega ga verovatno čeka drakonska kazna. 

Iako niko od defanzivaca još zvanično nije promovisan u pojačanje, Crvena zvezda je praktrično završila dolaske Fatića i Mijailovića, a sportski direktor Stojadinović pregovara sa Dosom Žuniorom iz kiparskog AEL. Izgleda da Zvezda novi tim stvara od poslednje linije...

(FOTO: Star sport)


tagovi

FK Crvena zvezdaDragan Džajićpripreme 2013Roberts OmegaSmederevoSrbijaSuperligaTransferi 2013

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara