"Gudurić"
"Gudurić"

Zvezda igra protiv tri protivnika

Vreme čitanja: 3min | ned. 23.10.16. | 10:04

Igokee, umora i tradicije

GudurićU poslednjem kolu 6. kola ABA lige Crvena zvezda će ugostiti Igokeu, ali će to biti borba Zvezde protiv tri protivnika - Igokee, umora i tradicije. Igrači Dejana Radonjića su posle trijumfa u Evroligi protiv Galatasaraja doputovali u Beograd i imali uveče trening, a već danas će imati priliku da igraju novi duel ABA lige.

Gledajući tradiciju - prilično nezgodan duel za Beograđane. Dosadašnji skor je izjednačen. Sastali su se 10 puta u regionalnom takmičenju, a oba tima su upisala po pet pobeda. Ono što je posebno zanimljivo Igokea u Beogradu ima pozitivan skor (3:2), što će domaći tim želeti da poravna u utakmici koja počinje u 21 čas.
"Igokea je na početku sezone bila bez plejmejkera, ali je i pored toga uspela da podigne kvalitet igre. Važan je povratak trenera Bajića, rade ofanzivno i defanzivno, mislim da će do kraja sezone napraviti dobar rezultat. Imali su više vremena od nas da pripreme meč. ABA liga kao prioritetno takmičenje za nas u smislu ostvarenja rezultata. Potrebno je da nastavimo u istom ritmu, jer opterećenja koje slede mogu doneti oscilacije, koje na kraju mogu da nas dovedu do toga da budemo plasirani ispod pozicije koju želimo“, rekao je Dejan Radonjić pred ovaj duel.

Izabrane vesti

MOZZART KVOTE ZA OVAJ MEČ: 1 (1,05); X (27,00); 2 (10,00), početak – 21 čas

Problem za goste iz Aleksandrovca čini i neigranje Vuka Radivojevića što je svakako udarac na učinak tima koji će se verovatno okrenuti napadačkim sposobnostima Džejmsa Artura Robinsona.

Bajić

Igokei se pred početak nije pružalo mnogo šansi da će napraviti neki dobar rezultat,  ali igrači koje predvodi Dragan Bajić se bore i za sada su na sredini tabele. Tačnije, na 8. poziciji.

Trener Bajić ističe da je Zvezda apsolutni favorit.
Zvezda je jedan od najkvalitetnijih timova u ligi, što se vidi iz mečeva koje su odigrali do sada. Mi moramo nastaviti svoj kontinuitet dobrih igara. Znamo jačinu protivnika, Crvena zvezda je zadržala većinu igrača iz prethodne sezone. Nama ostaje samo da pokušamo da pružimo što snažniji otpor i ukoliko nam se ukaže prilika nadam se da ćemo znati da je iskoristimo. Zvezda je dobro pokrivena na svim pozicijama, ali je moguće da se oseti doza umora zbog zgusnutog rasporeda. Dolaskom Rakićevića dobiće dodatnu širinu i sigurno su apsolutni favoriti“, kaže Bajić.

Crvena zvezda se sada nalazi u makazama između evroligaških mečeva, pa bi trebalo očekivati da šansu da zaigraju i igrači koji su do sada imali manju minutažu kako bi Radonjić uspeo da sačuva svežinu svojih momaka koji će naredne nedelje imati čak dva izazova u Evroligi.

Već u sredu ih čeka duel protiv Barselone, ali će pored umora momci u crveno-belom morati da ostanu fokusirani i da ne dopuste da ih svi ti spoljni faktori uz emotivnu istošenost posle trijumfa u Istanbulu sputaju u pohodu na 6. uzastopnu pobedu u ABA ligi. Takmičenju koje sledeće godine donosi izlaz u Evropu.

Kako će se crveno-beli snaći u ovom škripcu s vremenom i obiljem utakmica videćemo u dvorani Aleksandar Nikolić u meču koji počinje u 21 čas.

(FOTO: MN Press)


tagovi

FK Crvena zvezdaDejan Radonjićdragan bajićIgokeaJadranska ligaSrbija

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara