""
""

ZVEZDA JE ROĐENA! Ajaksovo čudo od deteta rešilo Klasiker (VIDEO)

Vreme čitanja: 2min | ned. 20.01.13. | 18:45

Debitant u svetkovini holandskog fudbala, Ajaksov 18-godišnji Viktor Fišer pokazao zašto ga smatraju draguljom evropskog fudbala i sa dva gola potopio sve nade Fejenorda za konačnih 3:0

 

Izabrane vesti

Najveći derbi holandskog fudbala, popularni Klasiker je ostao u znaku Ajaksove tinejdžerske senzacije Viktora Fišera koji je sa dva gola potopio Fejenord i bio najzaslužniji za pobedu amsterdamskih Kopljanika nad omraženim rivalom od 3:0. Već godinu-dve se cela Evropa otima za Ajaksovog najboljeg igrača, 20-godišnjeg Kristijana Eriksena, a danas je i zvanično iz amsterdamske fabrike talenata iskočilo novo čudo od igrača. Eriksena sada mogu da prodaju, jer će gotovo sigurno Fišer od danas biti meta svih najvećih evropskih klubova...

Već u 7. minutu Fišer je pokazao kakav dinaimit ima u nogama. Kao munja je pobegao odbrani Fejenorda, ostavio na travi jednog gostujućeg defanzivca, potom sjajnim lažnjakom bacio i golmana na zemlju i lagano zatresao mrežu za oduševljenje na Amsterdam Areni.

Već u 40. minutu, danski debitant u Klasikeru svojim drugim golom donosi Ajaksu veliku prednost. Opet je do izražaja došla njegova brzina. apao je iskusnog štopera Jorisa Matijsena, oteo mu loptu i potom probušio gostujućeg golmana.

Konačnih 3:0 je postavio Sijem De Jong koji je samo okrznuo loptu posle slobodnjaka Eriksena. ž

Do kraja je Fejenord uspeo i penal da promaši. Van Rajn je skrivio najstrožiju kaznu i zaradio isključenje, ali je Imers pogodio golmana Vermera, koji je posle Fišera bio najbolji Ajaksov pojedinac danas.

Trener Fejenorda je tako doživeo prvi poraz u trenerskoj karijeri u Klasikerima, a Ajaks je veliki profiter ovog 19. kola Eredivizije, jer je stigao PSV na tabeli, a vodeći Tvente mu beži samo jedan bod.

EREDIVIZIJA – 19. KOLO

Petak
PSV – Cvole 1:3 (1:1)
/Matavž 42 – Benson 25, 54, Pluim 63/

Subota:
Herenven – Herakles 0:1 (0:1)
/Everton 1/

Tvente – RKC 0:0

Breda – Venlo 1:0 (0:0)
/Botegin 90+2/

AZ Alkmar – Vitese 4:1 (0:0)
/Altidor 55, 64, 77, Berens 62 - Kakuta 77/

Nedelja:
Groningen – Utreht 0:2 (0:0)
/Gernt 55p, Van Der Hom 65/

Viljem II – Den Hag 1:1 (0:1)
/Mulder 79, Jansen 20)

Ajaks – Fejenord 3:0 (2:0)
/Fišer 7, 40, Eriksen 62/

Roda – NEC 2:0 (1:0)
/Malki 1, Lebedinski 68/


tagovi

AjaksEredivizijaEvropaFajenordHolandijaKristijan EriksenViktor Fišer

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara