""
""

Zvezda odradila posao i dobija zeleno svetlo za registraciju igrača

Vreme čitanja: 2min | čet. 13.02.14. | 20:06

Disciplinska komisija FSS potvrdila da su crveno-beli izmirili sve obaveze osim prema jednom stranom igraču. Zabrana ukinuta za superligaše iz Kragujevca i Niša, "vise" Jagodina i Novi Pazar

Disciplinska misija FSS potvrdila da su crveno-beli izmirili sve obaveze osim prema jednom stranom igraču. Zabrana ukinuta za superligaše iz Kragujevca i Niša, stop za Jagodinu i Novi Pazar. 

Izabrane vesti

Rok za registraciju igrača za Superligu polako ističe, a većina klubova je izmirila dugove i dobila zeleno svetlo od FSS da licencira nove fudbalere. Disciplinska komisija FSS je na današnjoj sednici razmatrala situaciju vezanu za konačne odluke Arbitražnih komisija i drugih nadležnih organa FS Srbije, a koje se odnose na izmirenje finansijskih obaveza na relaciji klub - klub, klub - igrač, klub - trener, klub - službena lica.

Tom prilikom konstatovano je da je većina klubova izmirila sve obaveze prema poveriocima, ali i da pojedini klubovi to nisu učinili do kraja. Naime, oni su dali obećanje i garancije da će izmiriti obaveze najkasnije do petka, 14. februara, jer to je i poslednji dan prelaznog roka.

Mera zabrane registracije novih igrača ukinuta je klubovima  Superlige, koji su danas izmirili obaveze i to: Radničkom iz Niša i Radničkom 1923 iz Kragujevca. Što se tiče FK Crvena zvezda, izmirene su sve obaveze osim jedne prema inostranom igraču, ali klub je dao garanciju da će i ona biti izmirena tokom današnjeg dana. U tom slučaju, i FK Crvena zvezda biće omogućeno da registruje nove igrače. Obaveze još nisu izmirili Jagodina i Novi Pazar.

Mera zabrane registracije novih igrača ukunuta je klubovima Prve lige, Metalcu i Borcu, koji su takođe izmirili sve obaveze. Očekuje se da to učine još Sloga, BSK i Smederevo.

Disciplinska komisija još jednom apeluje na klubove da po hitnom postupku izmire svoje finansijske obaveze prema poveriocima što će im omogućiti registraciju novih igrača do isteka prelaznog roka, 14. februara, do ponoći.
“Mi smo u stalnom zasedanju i dežuraćemo do kraja prelaznog roka, tako da je klubovima otvorena hitna mogućnost da regulišu obaveze i mera zabrane registracije novih igrača odmah će im biti ukinuta”, poručio je Slobodan Pajović, predsednik Disciplinske komisje FSS.

(FOTO: Star sport)


tagovi

BSK BorčaSuperligaSrbijaSmederevoSloga KraljevoPrva liga SrbijePRO licencaregistracija igračaRadnički NišRadnički KragujevacNovi PazarMetalacJagodinafssDisciplinska komisija FSSFK Crvena zvezdaBorac Čačak

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara