""
""

Zvezda umalo stavila trešnjicu na 2015. godinu! Šarićeva mirna ruka presudila, Efes od „-15“ do pobede

Vreme čitanja: 3min | sre. 30.12.15. | 19:56

Posle velikog pada u poslednjoj deonici poraz je bio neizbežan - 85:84

Najbolja godina u istoriji Crvene zvezde završila se - porazom! Nažalost, baš kao u meču protiv Strazbura u Francuskoj igrači Dejana Radonjića pokazali dva lica, poput Doktora Džekila i Mister Hajda, a scenario je bio gotovo identičan. Posle vođstva od 15 poena u trećem kvartalu usledio je neverovatan pad u igri crveno-belih, posle kojih je poraz bio neizbežan. A pogodak Darija Šarića na tri sekunde pre kraja utakmice, tik ispred Zvezdine klupe, došao je kao težak udarac na živu ranu - 85:84 (25:23, 19:31, 17:18, 24:12).

Izabrane vesti

Crveno-beli platili su danak usled velikog pada u poslednjih deset minuta, uprkos tome što su tokom pune tri četvrtine bili bolji tim na parketu. A zahvaljujući novim prvoklasnim rolama Stefana Jovića i Majka Cirbesa šampioni Srbije i Jadranske lige imali su sve u svojim rukama. Velika potrošnja najbitnijih šrafova u redovima Crvene zvezde dovela je do toga da Efes potpuno preuzme inicijativu, našpanuje odbranu do savršenstva, zaigra daleko bolje nego u većem delu utakmice.  Na krilima Brajanta Danstona, Džejsona Grejndžera i Darija Šarića domaćini su napravili preokret vredan velike pobede, poslednje u 2015. godini. 

Imaće zbog čega da žale crveno-beli, ako se uzme da su već posle dve četvrtine Efesu u Abdi Ipekči Areni uspeli da ubace čak 54 poena, samo u drugom kvartalu 31, a na minut i po pre odlaska na poslednji mali odmor - čak 70. I pored brojnih grešaka u odbrani, u situacijama u kojim su domaći igrači često ostajali gotovo usamljeni u reketu, te brojnim ofanzivnim skokovima Šarića, Diblera i ostalih, nezaustavljivi Cirbes vukao je Crvenu zvezdu napred, a Stefan Jović pokazao je da je izrastao u ozbiljnog nosioca igre svojim raskošnim asistencijama. Ispit je položio i debitant Vasilije Micić, koji je meč završio sa po šest poena i asistencija, a malo sreće falilo je da doskorašnji igrač Bajerna bude i džoker Dejana Radonjića i donese prevagu. 

Ali, mnogo će se pričati o onom pogotku Kvinsija Milera u poslednjoj sekundi trećeg kvartala, koji na kraju nije priznat. Umesto velikih 14 poena, Efes kao da je dobio krila. Greška za greškom na jednoj strani, a na drugoj serija 9:0 u prva dva minuta poslednjeg perioda praktično su doneli konačnu presudu. Pokušavao je Branko Lazić da sa dve trojke ubrizga potrebnu dozu adrenalina i probudi ekipu, nešto ranije je to činio Marko Simonović, ali tačku je stavio Dario Šarić dugom dvojkom, uprkos savršenoj odbrambenoj rotaciji.

Igra Crvene zvezde može da raduje, jer ekipu tek čekaju pakleni izazovi u nastavku Top 16 faze, a ako budu igrali kao u gotovo 30 minuta susreta u Istanbulu, sve je moguće. Pa čak i prolaz u četvrtfinale, što bi bio neverovatan uspeh. 

Brajant Danston bio je najefikasniji igrač Efesa sa 21 poenom, Dibler i Grejndžer dodali su po 13 koševa, a Šarić poen manje. Cirbes je meč završio sa dabl-dabl učinkom od 22 poena i 12 skokova, Kvinsi Miler imao je 12, a Simonović i Lazić po deset poena. Jović je meč završio sa osam koševa i čak 11 završnih dodavanja.


ANADOLU EFES – CRVENA ZVEZDA 85:84 (25:23, 19:31, 17:18, 24:12)

Dvorana: Abdi Ipekči
Gledalaca: 2.626
Sudije: Migel Perez (Španija), Žozef Bisanž (Francuska), Marsin Kovalski (Poljska)

ANADOLU EFES: Tajus 6 (4sk), Balbaj, Braun 2, Osman 5, Batuk, Šarić 12 (4sk), Korkmaz 7, Grejndžer 13 (5as), Ertel 6 (8as, 4iz), Dibler 13 (7as), Danston 21, Duverioglu.

CRVENA ZVEZDA: Rebić , Dangubić, Lazić 10, Simanić, Micić 6 (6as), Tejić 2, Simonović 10, Gudurić 5, Jović 8 (11 as), Miler 12 (6sk), Cirbes 22 (12), Štimac 6.


MOZZART pratite i na Vajberu!

(FOTO: Star Sport)


tagovi

Vasilije MicićStefan JovićMajk CirbesEvroligaDžon DiblerDžejson GrejndžerDušan IvkovićDejan RadonjićDario ŠarićFK Crvena zvezdaBrajant DanstonAnadolu Efes

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara