""
""

Zvezdaši čekaju 25 godina: Neka žuto lišće postane zeleno!

Vreme čitanja: 1min | sub. 18.11.17. | 18:31

Originalna poruka Delija na Marakani

Vatromet golova, puna mreža Rada i nekoliko hiljada prezadovoljnih navijača je fudbalere Crvene zvezde ispratilo uz apaluze i ovacije. Sa samo jednom nadom i porukom: Prezimite u Evropi!

Izabrane vesti

Crvenu zvezdu u četvrtak očekuje jedna od najvažnijih utakmica u modernoj istoriji kluba. Izabranici Vladana Milojevića putuju u Belorusiju na megdan BATE Boriusovu u petom kolu Lige Evrope. Pobeda bi Zvezdu praktično lansirala u šesnaestinu finala Lige Evrope što je do pre šest meseci izgledalo kao naučna fantastika. Remi znači da će odluka pasti protiv Kelna na krcatoj Marakani, a čak i u slučaju poraza, crveno-beli opet mogu da prezime u Evropi pobedom nad Kelnom, uz uslugu Arsenala.

A na evropsko proleće, zvezdaši čekaju već 25 godina. Što je bila poruka koju su Delije sa severne tribine danas uputile igračima posle meča sa Radom. I to na originalan način. Podizanjem kartona u žutoj boji su ukazale na evropsku jesen koja traje, da bi potom obrnuli kartone na drugu stranu koja je u zelenoj boji i koja simoblizuje toliko čekano proleće u Evropi.

Poslednji put je Zvezda igrala na proleće u Evropi, kada je još bila zvanični evropski prvak i kada je zaustavljena u polufinaloj grupi Kupa evropskih šampiona. Poslednji Zvezdin prolećni meč u Evropi je bio gostovanje Anderlehtu na kojem je poražena 2:3.

(FOTO: Star sport)


tagovi

FK Crvena zvezdadelijekoreografijaSrbijaSuperliga

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara