""
""

Zvezdini navijači odneli osam lopti i oštetili Čukarički za 120.000 dinara

Vreme čitanja: 3min | pon. 07.10.13. | 16:51

U klubu sa Banovog Brda se ne uzbuđuju zbog troška, najavljuju borbu za prva tri mesta i nastavak renesanse

Godinama smo slušali priče kako srpskom fudbalu nedostaje treći klub koji bi pomrsio konce večitim rivalima. Vojvodina je uvek pretila, ali samo praznim puškama. Mimo svih očekivanja se pojavio klub sposoban da koliko-toliko stane na žulj velikanima sa Topčiderskog brda.

Izabrane vesti

Čukarički je pre godinu i po dana bio na rubu bankrota, a sada posle zasluženo izvojevane pobede nad Crvenom zvedzom deli prvu poziciju na tabeli sa Partizanom. „Sila sa Hilla“ kako malobrojni navijači Čukaričkog tepaju svojim crno-belima je aposlutni hit naše Superlige.

Klub u kojem se sve obaveze izmiruju na vreme, u kojem igrači jedino razmišljaju o fudbalu i koji konstantno radi na unapređenju igračkog kadra i infrastrukture zaslužuje sve pohvale. Pobeda nad Zvezdom je razuverila mnoge koji su sumnjali u projekat sa Banovog Brda.
„Velika je stvar što smo pobedili Zvezdu, atmosfera u klubu je super i svi se nadamo da ćemo nastaviti u istom ritmu. Posle ove pobede su nam svima u klubu porasli apetiti. Cilj je da se borimo za jedno od prva tr mesta i da izborimo Evropu. Za priče o tituli je još rano, ali ako nam se ukaže prilika, uradićemo sve da je iskoristimo“, kaže za MOZZART Sport zamenik direktora Čukaričkog, Miloš Janković.  

Protiv Crvene zvezde ste osvojili bodove, ali i ostali bez lopti. Kako bi koja izašla van terena, tako bi završila kod navijača Crvene zvezde (činili su makar 90 odsto ukupne posete na stadionu) koji nisu hteli da ih vrate. Iako je njihov klub gubio i žurilo mu se.
„Ukupno smo ostali bez osam lopti čija pojedinačna vrednost je oko 15.000 dinara. Ipak, pobeda je dovoljna statisfakcija, tako da ne razmišljamo o loptama, mada bi mogli da postignemo dogovor sa Zvezdom ili FSS o kompenzaciji.Osim par polomljenih stolica, meč je prošao u najboljem redu i sa te strane smo takođe zadovoljni.“

Mnogi vas sada gledaju drugačijim očima. Oseti li se to u klubu?
„Pre godinu i po dana bili smo na ivici gašenja. Sada nam se mnogi javljaju u želji da uspostavimo saradnju. Od igrača do sponzora. Ali, ne žurimo, želimo da radimo samo sa pravim ljudima. Trudićemo se da zadržimo ovaj tim i da ako je moguće dovedemo još neko pojačanje. Međutim, to zavisi od trenera Milojevića. Šta on poželi, naša je obaveza da pokušamo da mu uslišimo tu želju. Još nemamo konkretne ponude za igrače, mada jasno je i nama da najbolje od njih nećemo moći tako lako da zadržimo, što je i realno jer i klub mora da zaradi nešto“, kaže funkcioner iznenađenja sa Banovog Brda.

Klub u kojem su redovne plate, u kojem trener bira igrače, a ne menadžeri i političari, gde se svakog dana unapređuje klupska infrastruktura, gde deca ne plaćaju članarine... Zvuči čudno, ali takav postoji u Srbiji. Kakvi god da im budu rezultati i koliko god da to bude trajalo, svakako je lepa stvar u ovom našem sivilu od fudbala. 

(FOTO: Star sport)


tagovi

FK Crvena zvezdaČukaričkiMiloš JankovićSrbijaSuperliga

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara