©Starsport
©Starsport

Adešinina žurka u Subotici: Pazar slavio prvi put u 2024. godini

Vreme čitanja: 3min | pet. 08.03.24. | 19:00

Gosti minimalnom pobedom (1:0) prvi put trijumfovali u nastavku sezone

Čekao je Novi Pazar prvu pobedu u 2024. godini mesec dana i dočekao je na petom koraku, uz po dva remija i poraza, slast celog plena izabranicima Igora Matića doneo je Adetundži Adešina golom u 78. minutu utakmice u Subotici protiv Spartaka.

U čvrstoj i ne toliko interesantnoj utakmici, punoj prekida i faulova, gosti iz Novog Pazara izašli su kao pobednici. Mnogo razloga za zadovoljstvo ima Igor Matić, čiji su izabranici imali inicijativu i bili konkretniji tim.

Izabrane vesti

Prvom poberdom u prolećnom delu šampionata, nakon dva poraza i dva nerešena, Evropski snovi u gradu kraj Jošanice nastavili su da žive. Sa druge strane, posle pobede nad Voždovcem i prilaska na svega bod od plej-of zone puleni Nenada Lalatovića nisu ispunili očekivanja, bili su infriorni rival, te sve do završnice susreta nisu uspeli da stvore konkretniju šansu i sa razlogom su ostali praznih šaka.

Koliko je Sejduba Suma magičan na terenu govori činjenica da je veliku većinu akcija kreirao i maltene sam završavao te nameće pitanje koliko mu je na ovoj utakmici falio Adem Ljajić kako bi ovaj rezultat bio ubedljiviji.

Utakmica je započela minutom ćutanja u čast nedavno preminulog Davora Stojanovića, nekadašnjeg golmana Spartaka. U prvom poluvremenu sudija Tomić imao je pune ruke posla, veliki broj prekšaja kao i dobacivanja sa klupa uticao je da smo već u tridesetom minutu imali dva žuta kartona i nekoliko poslednjih usmenih opomena pred karton. Pazarci su delovali organizovanije, napadali su preko Sume i nekadašnje uzdanice Spartaka, Srećkovića koji je imao i najizgredniju priliku za pogodak ali je njegov šut u 42. minutu zaustavio Vulić. Subotičani se nisu previše eksponirali pred golom Mirkovića, najopasniji je bio Mudrinski ali je realizacija izostala te se na pauzu otišlo sa nerado viđenih, 0:0.

U nastavku utakmice gosti su nastavili sa presingom, težište igre većinom vremena bilo je na polovini Spartaka . Egipatski interancionalac Fajed mogao je i da dovede svoju ekipu u prednost međutim ponovo je kao i u desetine situacija na prethodnih par utakmica golman plavo-belih bio na mestu. Trzao se Spartak i čekao prilike za kontra napade, međutim osim nekoliko udaraca glavom nismo videli nikakvu veću priliku za pogodak što su fudbaleri iz Novog Pazara itekako znali da kazne. Nakon niza prekida i udaraca iz ugla jedan je morao i da bude plodonosan a upravo taj momenat desio se u 78. minutu kada je Adešina ostao zaboravljen od odbrane Spartaka. Vulić nije mogao da učini ništa, te je savršen centaršut Sume internacionalac Nigerije pretvorio u pogodak za 1:0. Domaći su do kraja svim silama krenuli u ofanzivu, ali bezuspešno te je Novi Pazar prekinuo crni niz i upisao pobedu u Subotici posle dve godine.

U narednom kolu, već u utorak fudbaleri Spartaka gostuju Čukaričkom dok će se izabranici Igora Matića za novu prvenstvenu pobedu boriti sa Voždovcem na svom terenu.

Piše: Oliver Nagel

MOZZART BET SUPERLIGA - 24. KOLO

SPARTAK - NOVI PAZAR 0:1 (0:0)

/Adešina 78/

Subotica, Gradski Stadion

Sudija : Pavle Tomić

Žuti kartoni: Dunđerski, Martinović, Rošević (Spartak),Suma, Srećković, Karaklajić (Novi Pazar).

SPARTAK (5-3-2): Vulić 6 – Mijailović 5,5, Bogićević 6, Martinović 6, Prijović 5 (od 81. Babić -), Kerkez 5,5 - Todoroski 5,5 (od 62. Rošević 5,5), Lukić 6 ,Tošeski 6 (od 62. Đurasović -) - Mudrinski 6 (od 81. Ubiparip -), Tomović 5,5 (od 46. Mijić 5,5)

NOVI PAZAR (4-3-3): Mirković 6,5 - Bojat 6 (od 94. Čermelj -), Azemović 6, Fajed 6,5, Anan 6 – Momčilović 6 (od 91. Islamović -), Sise 6 , Adešina 7 – Srećković 6 (od 83.Karaklajić -), Obradović 6 (od 90. Dimić -), Suma 7 (od 90. Petković -)

Igrač utakmice: Sejduba Suma 7

MOZZART BET SUPERLIGA - 24. KOLO

Četvrtak

IMT – Javor 2:1 (1:0)

/Lutovac 40, L. Luković 80 – Skoko 60/

Napredak Kruševac - TSC Bačka Topola 0:0

Petak

Spartak - Novi Pazar 0:1 (0:0)

/Adešina 77/

Radnik - Radnički 1923 0:1 (0:1)

/Bevis 90+2/

Mladost - Čukarički u toku

Vojvodina - Voždovac u toku

Subota

17.00: (1,65) Crvena zvezda (4,00) Partizan (6,00)

19.00: (2,35) Železničar (3,35) Radnički Niš (3,05)

***Kvote su podložne promenama




tagovi

SpartakSpartak SuboticaFK Novi Pazar

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara