Metju Valbuena (©Reuters)
Metju Valbuena (©Reuters)

AEK ne zna protiv Olimpijakosa, žuto-crni bez najboljeg strelca u Pireju

Vreme čitanja: 3min | ned. 13.02.22. | 14:00

Superliga Grčke: Gradski derbi na Karaiskakiju. Žuto-crni bez Serhija Arauha i Cicana Stankovića

Grčka je zemlja bogova i jednog večitog šampiona – Olimpijakosa. Zaveli su pirejski crveno-beli strahovladu u grčkom fudbalu od kraja devedesetih (uz izuzetke koji potvrđuju pravilo) i ne nazire joj se kraj. Crveno-beli iz Pireja sigurnim koracima idu ka 47. nacionalnoj tituli i savršenoj sezoni. Tim sa Karaiskakija je bez poraza – minule sezone imao samo dva zbirno u ligaškom delu i plej-ofu – i malo je onih koji do kraja mogu da spreče ispisivanje istorije.

U 23. kolu Superlige igra se atinski derbi, na Karaiskaki danas (18.30) stiže ljuti rival AEK. Nebrojeno puta je Olimpijakos u prethodnim godinama zavio u crno velikog rivala, a žuto-crni su jedni od retkih timova koji može da se pohvali da je makar na sezonu prekinuo dominaciju Pirejaca.

Izabrane vesti

Rđava transfer politika Olimpijakosa je u dve vezane sezone koštala crveno-bele naslova prvaka, a posrtanje su iskoristili AEK, a zatim i PAOK. Ali, dva šamara otreznila su sve na Karaiskakiju i Olimpijakos je u prethodne dve sezone počistio konkurenciju, preuzeo ključeve Atine i ponovo se popeo na Olimp.

18.30: (1,85) Olimpijakos (3,50) AEK (4,40)

Olimpijakos grabi ka dvocifrenoj prednosti – ima devet bodova više od Panatinaikosa i 14 od atinskih žuto-crnih – koja bi mu donela miran san pred doigravanje i verovatno novi šampionski pehar znatno ranije pre poslednjeg kola. AEK je jedan od najvećih rivala Pirejcima, ali da li zaista može da mu naudi? Teško, jer žuto-crni protiv Olimpijakosa nisu slavili od 2018. godine, kada su dva puta u tri dana – u prvenstvu i kupu – bili uspešniji.

Kako igra Olimpijakos ove godine i s kakvim asovima raspolaže – El Arabi, Mvila, Papastatopulos, Tikinjo – mala je verovatnoća da će doći do veleobrta u trci. A i u gradskom poretku. Počev od derbija na Karaiskakiju.

------------------------------

Sve utakmice šampionata Grčke možete da gledate uživo na portalu mozzartbet.com. Dovoljno je samo da budete registrovani, a registracija je besplatna.

---------------------------------

Portugalski stručnjak Pedro Martins ne može da računa na Kudea i Andrukosa, dok bi najbolji strelac Jusef El Arabi mogao da počne meč s klupe posle povratka sa Kupa afričkih nacija. Njegovo mesto zauziće letošnje pojačanje Tikinjo Soareš, nekadašnji igrač Porta. Olimpijakos je primio na svom terenu samo četiri gola, od toga tri posle 80. minuta igre.

Gosti dolaze u Pirej bez najboljeg strelca Serhija Arauha. Argentinac je treći najubojitiji golgeter lige, četiri gola ima manje od Jasmina Kurtića iz PAOK-a. On je povređen, kao i austrijski golman srpskog porekla Cican Stanković. Van stroja je i vezista Mandalos.

16.15: (1,25) PAOK (5,80) Lamija (12,0)

U prvom delu šampionata, šampion Grčke je dobio gradskog rivala na Olimpijskom stadionu sa 3:2, a briljirao je dvostruki strelac Jusef el Arabi. Za domaćina oba gola je delo Gaučosa Arauho.

GRČKA 1 – 23. KOLO

Subota

Asteras Jonikos 2:3 (1:0)

/Kapilja 6, Sesk 90+10 – Osman 63pen, Lenis 67, Manalis 90+8/

Smirnis - Panetolikos 0:0

Nedelja

14.00: (2,00) OFI (3,35) Volos (3,50)

14.30: (1,40) Panatinaikos (4,40) Lamija (9,00)

16.15: (1,25) PAOK (5,80) Lamija (12,0)

18.30: (1,85) Olimpijakos (3,50) AEK (4,40)

Ponedeljak

18.30: (2,95) PAS Janjina (3,00) Aris (2,60)

***kvote su podložne promenama



tagovi

GrčkaGrčka 1Grčka SuperligaOlimpijakosAEK AtinaAEK

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara