Bajern u priličnom haosu čeka Volfzburg; Tuhel: Juče sam mislio da je ponedeljak...

Vreme čitanja: 4min | ned. 12.05.24. | 10:27

Vukovi u slučaju pobede ostaju u trci za izlazak u Evropu

Bajern danas stavlja tačku na jednu od najneuspešnijih sezona u ovom veku kada su u pitanju utakmice pred domaćim navijačima. Lista povređenih igrača nakon revanš susreta sa Real Madridom još je duža, tako da će Tomas Tuhel na megdan Volfzburgu izvesti prilično izmešan sastav, sa samo četvoricom igrača koji su počeli u Madridu. Tako makar najavljuju nemački mediji...

Za Bajern utakmica nije od naročitog značaja ako izuzmemo činjenicu da je u ovom veku samo tri puta završavao ispod druge pozicije, poslednji put 2011, te da bi i igrači i svi klubu želeli da izbegnu zakav scenario.

Izabrane vesti

Da bi se to dogodilo, potrebne su dve pobede u poslednje dve runde. Trenutno, Štutgart ima bod više i drži drugo mesto, ali Bavarci se i dalje za sve pitaju.

"Imamo sve u našim rukama. Niko neće trčati manje zato što se ne borimo za titulu, u tom sam uveren", izjavio je Tuhel. "Tomas Miler, na primer, počinje utakmicu, jer za njega je uobičajeno da daje sve od sebe kad god obuče ovaj dres. Želja za pobedom neće biti manja ni kod ostalih, nadam se. Želimo maksimalan broj bodova u poslednje dve runde".

Kada govorimo o izostancima njih je poviše. Čak ni na klupi neće biti Liroj Sane, Kingsli Koman, Serž Gnabri, Hari Kejn, Džamal Musijala, Rafael Gereiro, Buna Sar. Pod znakom pitanja je Saša Boj. Vrlo je moguće da će Erik Dajer da odmori, pa bi kao centrapni štoperski par mogli da počnu Dajo Upamekano i Korejac Kim.

"Sva četiri napadača što su počela protiv Reala ne mogu da igraju. Harija i dalje mjuče leđa, Serž će teško stići da se oporavi i za Evropski šampionat, a što se tiče Sanea, mislim da je za njega klupska sezona završena"...

Ovo bi trebalo da znači da će sigurno od starta zaigrati mladi Matis Tel, odnosno Erik Maksim Šupo Moting. Bild Alfonsa Dejvisa najavljuje kao levo krilo, ali i povratak Leona Gorecke u prvih 11.

Tuhel je svestan koliko će predstojeća dva susreta biti teška za Bajern, pre svega jer neće imati naročit takmičarski značaj, a ekipa je emotivno ispražnjena nakon eliminacije iz Lige šampiona.

"Nismo želeli da se sve završi za osam dana. Lično, osećam se kao da izlazim iz nekog dugačkog tunela. Sve, zaista sve, bilo je podređeno i fokusirano na taj dvomeč sa Realom. Juče sam mislio da je ponedeljak, bio je petak... Trenirali smo, trudimo se da podignemo raspoloženje".

Na pitanje u kakvom je emotivnom stanju, s obuorm da će poslednji put voditi ekipu u Minhenu, iskusni strateg je poručio:

"Ne znam, pokušaću da gledam unapred... Ne želim da se prepuštam emocijama, treba da završimo sezonu na pravi način. Imao sam mnogo zahteva za ulaznice od prodice i prijatelja".

Sa drugim klubovima, kaže, još nije pregovarao...

"Sve je jasno od februara. Nemam pojma šta će biti dalje. Razmisliću na miru, ima vremena".

Bavarci će danas, po tradiciji, predstaviti novi domaći dres za iduću sezonu.

Evo kako on izgleda:

A imajući u vidu da preostala dva meča nemaju posebnog značaja, u nemačkim medijima više se govori o planovima Bajerna za fudbalsku pijacu i potrazi za trenerom. Kao što je poznato, nakon što je još jedan Austrijanac posle Ralfa Rangnika otpao iz konkurencije (Oliver Glazner), ispostavlja se da Hansi Flik ostaje jedini ozbiljan kandidat.

Sudbina Serža Gnabrija uglavnom se vezuje za to ko će doći na klupu, jer uprava bi rado saslušala ponude za 28-godišnje krilo, baš kao i za Kingslijama Komana, jer njihove povrede i plate postaju preveliko opterećenje za klub. Obojica po pola sezone provode van terena.

Obojicu bi mogao da spase upravo Flikov dolazak, jer su i Koman i Gnabri najbolje igrali pod njim. Uostalom, Koman je u Flikovoj eri golom u finalu protiv Pari Sen Žermena doneo titulu prvaka Evrope Bajernu, dok je reprezentativac Nemačke u te nepune dve godine imao učinak od 34 gola u 21 asistencije, što je bio najbolji period u njegovoj karijeri.

Kada je u pitanju Alfonso Dejvis ponuda Bajerna za nastavak saradnje i dalje je otvorena - 14.000.000 po godini bruto. Ali klub neće još dugo čekati Kanađanina. Za manje od mesec dana krenuće u akciju dovođenja Tea Ernandeza ukoliko ne dobije pozitivan odgovor od Dejvisa, kog već neko vreme merka Real Madrid.

BUNDESLIGA - 33. KOLO

Petak

Augzburg - Štutgart 0:1 (0:0)

/Girasi 48/

Subota

Menhengladbah - Ajntraht 1:1 (1:1)

/Hak 9 - Dina Ebimbe 36/

Keln - Union Berlin 3:2 (1:2)

/Kajnc 45+1pen, Tiges 87, Dauns 90+3 - Knohe 15, Foland 19pen/

Frajburg - Hajdenhajm 1:1 (1:1)

/Doan 29 - Sesa 38/

RB Lajpcig - Verder 1:1 (0:1)

/Šeško 61 - Zajvald 36ag/

Majnc - Dortmund 3:0 (3:0)

/Bareiro 12, Li 19, 23/

Nedelja

15.30: Darmštat - Hofenhajm

17.30: (1,37) Bajern (5,10) Volfzburg (7,75)

19.30: (4,40) Bohum (4,25) Bajer Leverkuzen (1,70)

***Kvote su podložne promenama



tagovi

Oliver GlaznerAlfonso Dejvis

Obaveštavaj me

Bajern

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara