Fudbaleri Al Fajsala (©Reuters)
Fudbaleri Al Fajsala (©Reuters)

AFC KUP: Poslednje kolo - svaka grupa nosi svoju dramu

Vreme čitanja: 4min | čet. 27.05.21. | 10:30

Utakmice u četvrtak doneće nam još tri učesnika osmine finala drugorangiranog takmičenja u Aziji

Neizvesnije teško da je moglo da bude u AFC kupu. Uoči poslednjeg kola u grupama A, B i C, koje je na programu ovog četvrtka, veliki broj timova je u igri za prolaz u osminu finala drugog po kvalitetu klupskog takmičenja u Aziji.

Krenimo redom, od grupe A. Uoči početka turnira od takmičenja je odustao Al Nasr, pa su tu ostala samo tri tima. U prva dva meča viđena su dva remija, Al Vahda je odigrala 0:0 sa Al Ahedom, a 1:1 sa Al Hidom. Sada sirijskom timu odgovara samo da danas Al Ahed i Al Hid odigraju 0:0. Bilo koji drugi rezultat doneće nekog drugog pobednika grupe, a remi sa golovima ogovara naravno timu iz Bahreina.

Izabrane vesti

19.05: (2,40) Al Ahed (3,60) Al Hid (2,50)

Međutim, Al Ahed je branilac trofeja u AFC kupu, a kao takav automatski i veliki favorit.

"Ovo je krucijalna utakmica za oba tima. Potpunmo smo spremni za utakmicu, želimo da prođemo u nokaut fazu. Uprkos tome što pre početka AFC kupa nismo odigrali previše takmičarskih utakmica, mislim da smo izgledali dobro protiv Al Vahde, pogotovo u drugom poluvremenu. Al Hid je dobro organizovan tim, ali nemamo nijednog odsutnog igrača, igramo u najjačem sastavu i optimisti smo da ćemo da obezbedimo rezultat koji vodi u sledeću rundu", uverava trener Al Aheda, Basem Marmar.

Al Ahed ima sjajnu seriju rezultata u grupnoj fazi AFC kupa. Nije izgubio na prethodnih 13 utakmica u toj fazi, serija traje još od 2016. godine, na čak 10 mečeva uopšte nije ni primio gol.

Ako ste mislili da je situacija u grupi A zamršena, onda tabelu grupe B sigurno da niste videli. Tamo posle dva kola sva četiri tima imaju po tri osvojena boda, odnosno po jednu pobedu i poraz. Razliku među njima pravi samo gol razlika, koja je takođe slična. Al Ansar je prvi sa 3:2, Al Muharak ima 3:3, Al Salt 2:2, a Merkaz 3:4. Gotovo izvesno će gol-razlika i da igra ulogu prilikom pravljenja konačne tabele.

15.00: (2,80) Al Ansar (3,20) Al Muharak (2,45)

U poslednjem kolu se sastaju Al Ansar i Al Muharak od 15 časova, a posle njih će na teren stadiona "Kralj Abrulah II" u Amanu Al Salt i Merkaz. Mora tako, pošto se zbog pandemije koronavirusa svi mečevi u grupi igraju na istoj lokaciji, mada iz takmičarskog ugla su Al Salt i Merkaz u blagoj prednosti. Oni će znati ishod prvog meča u grupi, samim time i kalkulaciju kojim tačno rezultatom moraju da pobede da bi prošli dalje.

"Kalkulacije su komplikovane uoči poslednjeg kola i veoma je teško predvideti ko će da prođe dalje. Čak nam ni pobeda ne garantuje prolaz. Moramo da se koncentrišemo samo na naš meč i da odigramo najbolje što možemo", poručio je trener Muharaka Isa Al Hamdani.

U grupi C situacija je možda i najjasnija. Tišren i Al Amari su eliminisani iz takmičenja i oni sada igraju direktan okršaj za ugled. Zato će duel Al Fajsalija i Al Kuvajta da odluči pobednika grupe. Tim iz Amana je u prednosti, pošto ima šest bodova, dok je Al Kuvajt remijem sa Tišrenom (3:3) ostao na četiri poena. Neverovatno je kako je prosuo bodove na tom suretu, tri puta je vodio, ali je primio gol u 98. minutu za nerešen ishod. Sada nema mesta kalkulacijama, pobeda vodi Kuvajt dalje, sve ostalo ide na vodenicu Al Fajsalija.

15.00: (2,35) Al Fajsali (3,20) Al Kuvajt (2,90)

Ova dva tima su se relativno često sastajala u ovom veku, ali uglavnom u Arapskoj ligi. U ovim značajnijim azijskim takmičenjima igrali su samo jednom u skorije vreme, prošle godine u četvrtfinalu Lige šampiona. Tada su takođe odigrali jedan meč, u Amanu, a Al Kuvajt je prošao dalje posle produžetaka. Bilo je 1:1 posle 90 minuta, a štoper Fahad Al Hajeri je doneo svom timu pobedu u 119. minutu.

AFC KUP - 3. (POSLEDNJE) KOLO

Četvrtak

Grupa A

19.05: (2,40) Al Ahed (3,60) Al Hid (2,50)

***Kvote su podložne promenama


Grupa B

15.00: (2,80) Al Ansar (3,20) Al Muharak (2,45)

19.05: (1,57) Al Salt (3,70) Merkaz (5,70)

***Kvote su podložne promenama


Grupa C

15.00: (2,35) Al Fajsali (3,20) Al Kuvajt (2,90)

19.05: (1,40) Tišren (4,40) Al Amari (7,25)

***Kvote su podložne promenama



tagovi

Al KuvajtAFC kupAl Fajsali

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara