undefined
undefined

Ako neće Ćabi Alonso, Bajern ima još jednog Španca na radaru

Vreme čitanja: 3min | čet. 28.03.24. | 14:37

I opet će morati da plate

Sezona odmiče i bliže se momenat rastanka između Bajerna i Tomasa Tuhela. A jasnih signala ko će sesti na klupu umesto njega, još nema…

Nije tajna da je Bajernova prva želja Ćabi Alonso i da će uraditi sve da nekadašnjeg vezistu vrati na kormilo kluba, ali čini se da im šanse nisu baš velike. Španca želi i Liverpul, a ne bi bilo iznenađenje da ostane još makar jednu sezonu u Leverkuzenu.

Izabrane vesti

Zato Bajern mora da razmišlja i o alternativama, odnosno manje atraktivnim imenima. Sada je jedno novo iskočilo u prvi plan. Lokalni mediji u Bavarskoj pišu da novi Bajernov sportski direkrtor Maks Eberl razmišlja i o Unaju Emeriju iz Aston Vile.

Španac pravi sjajne rezultate na Vila Parku a ima i bogatu biografiju u kojoj piše da je sa uspehom radio u Sevilji i Viljarealu, a neuspešno u Arsenalu i Pari Sen Žermenu. Upravo ti neuspesi u većim i jačim klubovima su Emerijev minus u preporukama za klupu Bajerna.

Sa prejakim Pari Sen Žermenom je u dve godine osvojio samo jednu titulu u Francuskoj, dok je u Ligi šampiona ispadao od Reala i Barselone u onom čudesnom preokretu kada je prokockao četiri gola razlike. U Arsenalu je imao nezadovoljavajuće rezultate iako je stigao do finala Lige Evrope i smenjen je posle nešto više od sezone na klupi londonskog kluba. Karijeru je opet oživeo u Viljarealu kojeg je doveo do trofeja u Ligi Evrope i preporučio se Aston Vili koja je platila obeštećenja ze njegov dolazak. Od borbe za opstanak ih je doveo do Evrope, a u ovoj sezoni sjajno gazi u Ligu konferencije i Premijer ligi gde bi mogao da izbori plasman u Ligu šampiona.

Bajern bi bez dileme bio najveći zalogaj u njegov karijeri, ali bi i on bio ozbiljan rizik za Bavarce. Osim ako nisu pažljivo procenili da je sazreo da napravi nešto veliko i u velikom klubu.

Među alternativama ostaje i ime Roberta de Zerbija iz Brajtona, koji je hit evropskog fudbala i pominjao se i u kontekstu budućeg trenera Barselone, Mančester Junajteda, Milana, Liverpula, Čelsija… Sa njim je Eberl navodno već razgovarao i saznao za otkupnu klauzulu u visini od 14.000.000 evra. To je i za Bajern ozbiljna suma. Pogotovo ako se zna da se nisu baš usrećili kada su poslednji put plaćali klauzulu za trenera prilikom dovođenja Julijana Nagelsmana.

Ali kako god da okrenu, ne gine im plaćanje. I u Emerijevom slučaju neće proći jeftino jer Španac ima ugovor na Vila Parku do leta 2027. godine, a podsetimo i da je Vila za njegovo dovođenje iz Viljareala platila obeštećenje Špancima u visini od 7.500.000 evra.

I Ćabi Alonso ima čvrst ugovor. Saradnja sa Leverkuzenom ga veže do leta 2026. godine, a otkupna klauzula po nekim izvorima iznosi 15.000.000 evra, a po nekim 23.000.000. Navodno ova manja važi za njegove bivše klubove Liverpul, Real i Bajern.


tagovi

Unaj Emeri

Obaveštavaj me

Bajern

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara