Sremčević tema u Grčkoj
Sremčević tema u Grčkoj

Ako neće rizik u Sitiju može i u Olimpijakos: Lučanima 2.000.000 evra za Sremčevića

Vreme čitanja: 2min | uto. 19.12.23. | 13:59

Mladi napadač Mladosti može da bira gde će da nastavi karijeru

Moraće da se strpi bar do leta, dok ne postane punoletan, ali čini se da će poslednji meseci Uroša Sremčevića u srpskom fudbalu proteći u slatkim mukama oko izbora novog kluba. Ne zato što zainteresovanih nema, već zato što je zainteresovanih sve više, a imena su i te kako privlačna.

Poslednji klub koji je stao u red za 17-godišnjeg napadača lučanske Mladosti je grčki velikan Olimpijakos. Lokalni mediji podsećaju da Oli ima dugu istoriju sa srpskim fudbalerima, počevši od Ilije Ivića i Predraga Đorđevića, pa preko Darka Kovačevića i Marka Pantelića sve do Ljubomira Fejse, Luke Milivojevića i Lazara Ranđelovića, da pomenemo samo neke.

Izabrane vesti

Dodaju i da je Olimpijakos ove jeseni dva puta igrao u Srbiji, prvo sa Čukaričkim u kvalifikacija, a zatim i protiv TSC-a u grupnoj fazi Lige Evrope, i da su taj boravak iskoristili da bace pogled i na Sremčevićeve kvalitete. Očigledno, dopalo im se ono što su videli.

Međutim, dug je put od interesovanja do potpisa, a oko Sremčevićevog se zaista zakuvalo. Crvena zvezda i Partizan su nudili za srpske uslove vrlo solidan novac i procente od naredne prodaje, ali su ispali iz trke čim se uključila Siti grupa, koja pored Mančester Sitija drži i belgijski Lomel, francusku Trou, italianski Palermo i da ne nabrajamo sada sve. Ali jasno je da bi, za razliku od večitih, Siti smeo da se upusti u rizik i da za Sremčevića izdvoji 3.000.000 evra koliko traže u Lučanima.

Pa ako prođe – zaradiće desetostruko. Ako ne – nije prvi. Braća Luka i Ivan Ilić, Slobodan Tedić, Filip Stevanović, svi oni su bili ili i dalje jesu pod ugovorom sa Sitijem, ali niko nije ni prišao timu Pepa Gvardiole. Mada je recimo Ivan Ilić klubu zaradio fin novac odlaskom u Veronu.

Ako Sremčević i njegovi zastupnici žele da izbegnu toliku neizvesnost – može se i to. Anderleht je već zvao u Lučane, a grčki Gavros piše da je i Olimpijakos dostavio konkretnu ponudu – 2.000.000 evra. Navodno, Mladost je već odbila zvaničnih 800.000 evra od Zvezde, ali jasno je da beogradski crveno-beli, ako i odluče da povećaju ponudu, neće ići do 2.000.000 koliko je zvanično ponudio i Anderleht, dodaje isti list.

Mladost pokušava da podigne lestvicu i uzme cela tri miliona i time reši finansijske problema za celu jednu sezonu. Prošle sezone to je učinila sa prodajom Nikole Jojića Stouku za 1.400.000 evra. Pretprošle je Đorđa Gordića poslala u već pomenuti Lomel za 1.900.000. A, kako rekosmo – Lomel je u vlasništvu Siti grupe. Koja ima sredstava da svima pomrsi račune. Možda se zato Olimpijakosu i žuri?


tagovi

Uroš SremčevićOlimpijakosMladost Lučani

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara