Nikolić i Milovanović (Star sport)
Nikolić i Milovanović (Star sport)

Ako neko ima poseban motiv, onda su to Taki i Aranđel

Vreme čitanja: 3min | ned. 28.04.24. | 10:15

Partizan protiv TSC-a u pokušaju da prekine niz kakav nije imao 15 i po godina

Desilo se nezamislivo. Izgubio je Partizan tri utakmice zaredom!? U završnom kolu osnovnog dela prvenstva savladao ga je Čukarički, u početnoj fazi plej-ofa Crvena zvezda, a isti rival i u polufinalu Kupa Srbije. Tako loš niz crno-beli su prethodni put pretrpeli pre 15 i po godina kad su tokom novembra i decembra izgubili dva meča u grupi Lige Evrope (od Standarda i Sevilje), te u borbi za bodove od Borca u Čačku.

Ranjeni, umorni, dekoncentrisani i psihološki poljuljani, probaće da pregrupišu snage i prekinu negativnu seriju protiv TSC-a (19.30, TV Arena Premium 1). Biće to susret drugog i trećeg na tabeli Mozzart Bet Superlige, koji po pravilu nudi spektakl. U prvom delu sezone viđen je vatrometni remi u Bačkoj Topoli (3:3), dok je beogradski meč upamćen po efektnim pogocima ekipe Žarka Lazetića i trijumfu na Topčiderskom brdu (4:0).

Izabrane vesti

Dodatni razlog za nemir u domaćoj ekipi je kadrovske prirode. Iz stroja je tokom gostovanja na stadionu „Rajko Mitić“ ispao Svetozar Marković i neizvesno je hoće li moći na teren u nedelju; udarac u glavu dobio je Nikola Antić; Denil Kastiljo trpi posledice povrede nosa; Mateus Saldanja je i dalje rovit... Jedino se zna da će desnog beka protiv bivšeg kluba igrati Aranđel Stojković.

Kakav će to samo susret sa emocijama biti. Za Stojkovića (66 mečeva baš sa Topolčane, odakle je letos stigao u Partizan), ali i Nemanju Nikolića. Defanzivca i napadača spaja podatak da nikad u karijeri nisu slavili protiv TSC-a!? Na prvi pogled neverovatno, ali istinito. Stojković to nije učinio u četiri susreta dok je nosio dres Vojvodine, iako je dve utakmice počeo kao bek, a dve igrao u veznom redu, a loše se proveo i prilikom debakla u Beogradu krajem novembra. Postoji samo još jedna ekipa protiv koje se Aranđel nije radovao u srpskom fudbalu, a to je Zemun!?


Još je izazovnija situacija za Nikolića. Ako zbrojimo mečeve prvenstva i ovdašnjeg kupa, samo jedan tim je odoleo ekipama koje je kao špic predstavljao sadašnji napadač Parnog valjka. Upravo TSC. Uz napomenu da je za razliku od Stojkovića pokušavao da ga obori sa tri kluba. I nije uspeo. Ni sa Spartakom (0:3), ni sa Vojvodinom prošle sezone (1:2, 1:1), a ni sa crno-belima u ovoj, iako je bio blizu na premijeri prvenstva (3:3), dok je i sam bio deo sastava koji je izgubio na neshvatljiv način pred svojom publikom (0:4).

Za razliku od Aranđela Stojkovića, kome je trener Igor Duljaj namenio poziciju desnog beka umesto Aleksandra Filipovića, počeće i ovoga puta Nemanja Taki Nikolić na klupi, jer je projektovano da starter bude raspoloženi Samed Baždar, a šansu čeka nedovoljno spreman Mateus Saldanja. Nikolić je fit i željan osvete.

MOZZART BET SUPERLIGA, 32. KOLO

Petak

Voždovac - Spartak 0:0

Čukarički - Mladost 4:1 (2:1)

/Kovač 31, Melo 39, 49, Rogan 90+1 - Silue 17/

Subota

Radnik - Novi Pazar 1:4 (0:2)

/Duronjić 82 pen - Adešina 25, Srećković 31, 71, Bojat 61/

Javor - IMT 1:1 (1:1)

/Stjuart 11 - M. Luković 19p/

Železničar - Radnički Niš 1:1 (0:0)

/Kahvić 49 - Ilić 90+2/

Nedelja

17.30: (8,00) Vojvodina (4,70) Crvena zvezda (1,40)

18.00: (3,15) Napredak (3,35) Radnički 1923 (2,30)

19.30: (1,90) Partizan (3,50) TSC (4,10)



tagovi

Nemanja NikolićTSC Bačka TopolaIgrač kola Mozzart Bet Superlige

Obaveštavaj me

FK Partizan

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara