Lautaro Martinez (Reuters)
Lautaro Martinez (Reuters)

Argentina rastužila Kolumbiju: Lautaro egzekutor, Dijaz majstor, ali teško da će na Mundijal

Vreme čitanja: 2min | sre. 02.02.22. | 02:40

Kolumbija sedmi put uzastopno nije pobedila i šanse da zaigra na Svetskom prvenstvu u Kataru svedene su joj na minimum

Uzdala se Kolumbija u činjenicu da je Argentina već obezbedila plasman na Mundijal, ali joj ona nije bila od koristi. Umesto da iskoriste činjenicu da su Gaučosi igrali bez Lionela Mesija i eventualnom pobedom dođu do 20 bodova i dodatno zakuvaju žurku između treće i pete pozicije, na stadionu Mario Kempes u Kordobi, ostali su i bez golova i bez bodova - 1:0

Bila je ovo sedma vezana utakmica u ovim kvalifikacijama na kojoj Trikolori nisu uspeli da pobede, a to je podatak koji nikako ne priliči selekciji koja ima ambiciju da igra Svetsko prvenstvo. U isto vreme Argenitna je vezala 29. utakmicu na kojoj nije doživela poraz - tu ubrajamo i prijateljske duele, ali to ne umanjuje impresivnu statistiku.

Izabrane vesti

Govor tela izabranika Lionela Skalonija odavao je utisak potpune rasterećenosti, a iz nje se izrodilo sigruno i dominantno izdanje, bez obzira na samo jednu loptu u mreži Kolumbije. Malo pre isteka pola sata igre, posle centaršuta Markosa Akunje, Lautaro Martinez je zalepio lopu na stopalo, a zatim i gađao dovoljno precizno sa nekih 11 metara.

Najbliža izjednačenju gostujuća selekcija bila je u nadoknadi prvog poluvremena kada je Luiz Dijaz prvo omogućio Migelu Borhi idealnu priliku za gol, a nakon strašne intervencije Emilijana Martineza, Dijazov pokušaj da sprovede loptu u mrežu zaustavljen je ispred gol linije. U tih par sekundi, doskorašnji fudbaler Porta pokazao je zašto su ga Redsi izabrali, kao i da bi ubrzo mogao da napravi dar-mar u Premijer ligi.

Nakon ovog poraza Kolumbija je dva kola pre kraja kvalifikacija ostala na 17 bodova, petoplasirani Peru joj beži za tri, a tek treba da odigra svoj meč 16. kola protiv Ekvadora. Kafeterosi trenutno ništa ne drže u svojim rukama, mada u poslednje dve runde imaju najlakše moguće zadatke - Boliviju kod kuće i fenjeraša Venecuelu u gostima.

KVALIFIKACIJE ZA MUNDIJAL – JUŽNA AMERIKA (16. kolo)

Utorak:

Bolivija – Čile 2:3 (1:1)

/Enumbo 37, Moreno 88 - Sančez 14, 85, Nunjez 77/

Sreda:

Urugvaj - Venecuela 4:1 (3:0)

/Bentankur 1, De Araskaeta 23, Kavani 45+1, Suarez 53 - Martinez 65/

Argentina - Kolumbija 1:0 (1:0)

/Martinez 29/

Brazil - Paragvaj (u toku)

03.00: (2,50) Peru (3,00) Ekvador (3,40)

*** Kvote su podložne promenama



tagovi

fudbalska reprezentacija Argentinereprezentacija KolumbijeArgentina

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara