Luis Vaskez (©AFP)
Luis Vaskez (©AFP)

Argentinos zaslužio više, ali Boka zahvaljujući Vaskezu ide po trofej (VIDEO)

Vreme čitanja: 2min | čet. 04.11.21. | 05:23

I direktan plasman u Kopa Libertadores

Prvi finalista ovogodišnjeg Kupa Argentine je - Boka Juniors!

Možda je Argentinos Juniors više zaslužio da slavi na neutralnom terenu u Mendozi i ode dalje, ali ne kaže se uzalud da nije uvek "kome je namenjeno, već kome je suđeno". A, očigledno je da su zvezde više bile naklonjene Boki u minimalnom trijumfu - 1:0 (0:0).

Izabrane vesti

Jako čudnu utakmicu odigrali su gradski rivali iz Buenos Ajresa. Zapitaće se dobro direktor Rikelme da li je ovo izdanje vredno pohvala ili kritika uprkos pobedi, jer je Boka dala premalo ili opet tek toliko dao ode dalje. Jeste se ekipa Sebastijana Batalje nesporno borila, ali da ne beše golmana Agustina Rosija i njegovih bravura na gol-liniji, teško da bi Bokina mreža ostala netaknuta. Na kraju je jedan potez Luisa Vaskeza napravio razliku, ali upravo takvi detalji razdvajaju pobednike i poražene... I to nije mala stvar.

Imaju u Argentinosu zaista za čim da žale. Timski su odigrali mnogo bolje, utakmica je generalno pripala uslovnom gostu koji je dominirao na sredini terena, stvarao više šansi, ali opet Rosi kao da je spustio roletnu na svoj gol i nije dozvolio da lopta prođe liniju posle dobrih udaraca Karabahala, Mojana i Milita.

Zbog vidljivog disbalansa u timu i nedostatka adekvatne timske forme, Boka se opredelila da prolaz u finale traži na idividualni kvalitet i to se isplatilo. Vaskez je često opterećivao poslednju liniju Argentinosa i trenirao živce direktnim čuvarima koji su konstantno morali da paze da im ne pobegne i napravi lom. Upravo to se i dogodilo u presudnom 57. minutu, kada je lopta posle centaršuta Sebastijana Vilja Kana s desne strane pala na petercac. Napadač Boke se našao na pravom mestu, pipnuo loptu i usmerio je u mrežu.

Zanimljiva je bila odluka trenera Batalje da se kocka sa sistemom 4-3-3 u ovakvoj utakmici, pogotovo jer je to ostavljalo protivniku ozbiljan višak na sredini terena i rupu na bokovima, ali se ipak isplatilo. Pobeda se piše, igra ostaje za analizu, mada to sad nije ni važno jer Boka ima šansu da se trijumfom u kupu opere za lošu sezonu u domaćem prvenstvu i još slabiji rezultat u Kopa Libertadores…

Bokin rival u finalu biće bolji iz meča Taljeres – Godoj Kruz koji se igra 13. novembra.

KUP ARGENTINA - POLUFINALE (JEDAN MEČ)

Četvrtak

Boka Juniors - Argentinos Juniors 1:0 (0:0)

/Vaskez 56/


tagovi

Luis VaskezBoka juniorsArgentinos JuniorsArgentina

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara