undefined
undefined

Katalonci bacili bombu: Aston Vila obavestila Barsu da dolazi po Arauha?!

Vreme čitanja: 3min | pon. 20.05.24. | 22:34

Prvo pojačanje za Ligu šampiona trebalo bi da bude Ros Barkli...

Katalonski Sport bacio je bombu ove večeri: Aston Vila želi Ronalda Arauha (25)! Kao što je poznato, ovaj list naklonjen je Barseloni, ali neretko i senzacionalizmu, tako da celu stvar treba uzeti s rezervom, međutim novinar Tomas Andreu tvrdi kako ima pouzdane informacije o namerama kluba iz Birmingema.

Aston Vila plasirala se po prvi put u Ligu šampiona, u elitnom evropskom takmičenju zaigraće nakon više od četiri decenije, pa shodno tome u klubu već rade na tome da sklope ekipu koja se u društvu najboljih neće provesti kao izgubljeni turista na proputovanju. A potencijalno pojačanje biće jedno od najzvučnijih imena u poslednje vreme, ne samo na Vila parku, nego u Premijer ligi uopšte.

Izabrane vesti

Kako navodi Sport, Unaj Emeri i sportski direktor Monći bili su u Barseloni pre nekoliko nedelja i obavestili Đoana Laportu da će, ukoliko se plasiraju u Ligu šampiona, krenuti po Arauha. Kako se Vila na kraju našla među četiri u Premijeršipu, njena nova velika misija glasi: Dovesti jednog od najboljih defanzivaca na svetu!

Zagarantovani novac od plasmana u Ligu šampiona, kao i sama činjenica da će se Vila naći u elitnom društvu, stvorili su uslove da u redovima nekadašnjeg prvaka Evrope sanjaju najveće snove, ali daleko od toga da engleski klub može da bude favorit u trci za Arauha. Pogotovo u situaciji kada je pipke ka Urugvajcu poodavno pustio i minhenski Bajern.

"Zvanična ponuda Aston Vile za Ronalda Arauha neće biti poslata dok Dijego Karlos ne bude prodat. Emeri je dao zeleno svetlo za transfer Brazilca, sada se čeka realizacija", stoji između ostalog u tekstu katalonskog tabloida.

Podsetimo, mesecima unazad piše se o mogućem odlasku Ronalda Arauha. Čak se spekulisalo kako je Bajern spremio celih 100.000.000 evra. Pouzdanom štoperu novinari su često tokom sezone postavljali pitanja o sudbini, na šta je on odgovarao da bi najviše voleo da ostane, ali da ne zavisi sve od njega, odnosno da veliku ulogu u konačnoj odluci ima dugoročni sportski projekat koji bi Barselona trebalo da mu predstavi.

Od ništa manjeg značaja, razume se, nije ni rešavanje nagomilanih finansijskih problema slavnog kluba...

Koliko ima istine u svemu što piše katalonski list, odnosno da li je Ronald Arauho uopšte zainteresovan za ovako zanimljiv - da ne kažemo radikalan - korak u karijeri, znaćemo tokom narednih nedelja. Ono kraj čega nema znaka pitanja i trenutno izgleda kao kao sasvim realna opcija, jeste povratak Rosa Barklija (30) na Vila park.

Iza iskusnog defanzivca je vrlo uspešna sezona u Lutonu (pet golova i šest asistencija), oko na njega bacio je navodno čak i Mančester junajted, međutim kako javlja ugledni britanski Telegraf, Aston Vila je već napravila neke konkretne korake kada je u pitanju njegovo angažovanje.

"Želim da igram Premijer ligu i Evropu. Osećam se sjajno, mislim da me čekaju dve ili tri najbolje godine u karijeri", izjavio je pre nekoliko dana nekadašnji igrač Člesija i Evertona.

Pre četiri godine Barkli je bio na pozajmici u Vili, tada kao igrač Plavaca - nije ostavio loš utisak. Sada je još zreliji, spreman za ozbiljne izazove, i što je za rukovodeće ljude sedmostrukog šampiona Engleske možda i najvažnije: ne bi u velikoj meri remetio platnu piramidu i ugrozio poslovanje u okvirima finansijskog fer-pleja. Aston Vila mora da vodi računa o tome, jer je za period 2022/23 zabeležila gubitak od 119.600.000 funti. Kako bi izbegla oduzimanje bodova pod hitno i trajno mora da se reši skupocenog Brazilca Felipea Kutinja (ima još dve godine ugovora), da odustane od dovođenja Konora Galagera iz Čelsija, a možda i da proda Džejkoba Remzija.


tagovi

Letnji prelazni rok 2024Ronald ArauhoRos Barkli

Obaveštavaj me

Barselona

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara