Filipe Kutinjo (©Reuters)
Filipe Kutinjo (©Reuters)

Arsenal drži Kutinja na oku, prioritet je Edegard

Vreme čitanja: 2min | pon. 22.03.21. | 23:28

Sve će se odlučivati tokom leta

Status Filipea Kutinja i odluka novog-starog predsednika Đoana Laporte da tokom predstojećeg leta aktivno radi na prodaji Brazilca privukla je određenu pažnju klubova, ali ni izbliza toliko veliku koliko bi to bio slučaj u nekim prošlim vremenima.

Kutinjo je ponovo na oku čelnika Arsenala, s tim što je sada druga opcija u planovima Mikela Artete. Ako prošli put Arsenal nije imao novca da finansira Kutinjov transfer, sada je Brazilac tek opcija B pošto je prvobitna ideja da se zadrži Martin Edegard. Mladi Norvežanin je posle perioda adaptacije počeo da igra redovno kod Artete i u poslednje dve ligaške utakmice na terenu je bio sve vreme. U pobedi nad Totenhemom u gradskom derbiju čak je upisao i ligaški prvenac, samo tri dana pošto je dao gol Olimpijakosu u prvom meču osmine finala Lige Evrope.

Izabrane vesti

Četvrtak, 20.45: (1,20) Španija (6,75) Grčka (14,0)

Kako je podigao formu i pronašao sebe u opremi Tobdžija, Edegard je postao Artetin prioritet za leto, ali to će biti baš težak posao za realizaciju. U Real Madridu gledaju na Norvežanina kao na zalog za budućnost i bez obzira na to što je on zimus tražio da ode nezadovoljan minutažom, ipak je neko oko koga Blankosi planiraju da grade tim u dogledno vreme.

Zbog toga Arsenal baš i nije u povoljnoj situaciji. Možda bi nova pozajmica, kao u slučaju Danija Sebaljosa bila trenutno rešenje, ali bi se Arsenal onda ponovo obavezao da razigrava igrače drugih klubova, što je donekle apsolutno nepotrebno...

Što se tiče Kutinja, Barselona je navodno spremna da ga pusti za oko 40.000.000 evra, što je početna cena i to znači da bi mogla da ide čak i dole ako ne bude adekvatne potražnje. Prihvataju u Kataloniji veliki poraz u njegovom slučaju jer će Barsa sve i da ga proda za 40.000.000 evra biti na gubitku od gotovo 120.000.000 evra samo na obeštećenju. A tu je još i plata koja na neto nivou iznosi skoro 8.500.000 evra...

Kutinjo je ove sezone na dva gola i tri asistencije u Barseloni, a fudbal ne igra od kraja godine zbog povrede meniskusa.



tagovi

Filipe Kutinjoletnji prelazni rok 2021BarselonaArsenal

Obaveštavaj me

Arsenal
Barselona

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara