Žoržinjo (© Reuters)
Žoržinjo (© Reuters)

Arsenal kupuje igrače šampionskog kova: Evo ga i Žoržinjo! Ne samo da šutira penale

Vreme čitanja: 2min | uto. 31.01.23. | 11:51

Treći novajlija Tobdžija

Letos su potpisali Gabrijel Žezus i Oleksandr Zinčenko koji su se sa Mančester Sitijem naosvajali trofeja, a kako je Arsenalu prioritet da postane prvak Engleske deluje logično što je izabrao još jednog fudbalera sličnog mentaliteta da mu pomogne da odbrani lidersku poziciju u Premijer ligi. Promeniće Žoržinjo klub, ali ostaće u istom gradu, samo će se sa Stamford bridža preseliti na Emirate.

Lekarski pregledi su zakazani, tokom dana se očekuje i ozvaničenje transfera i to po bagatelnoj ceni. Arsenal će Plavcima platiti svega 15.000.000 evra, reprezentativac Italije će potpisati ugovor do juna 2024. i na taj način postati treći novajlija u ekipi Mikela Artete ove zime. Prethodno su angažovani štoper Jakub Kivior iz Specije (25.000.000 evra) i levokrilni vezista Leandro Trosar iz Brajtona (24.000.000 evra).

Izabrane vesti

Od Žoržinja se očekuje da donese dodatnu stabilnost veznom redu, u kome Arteta već ima Tomasa Partija, Granita Džaku, Mohameda Elnenija i Alberta Sambija Lokongu, međutim, 31-godišnji vezista je ujedno i plan za narednu sezonu u kojoj će se Tobdžije vratiti u Ligu šampiona, te im je potrebna šira rotacija, kao i fudbaler koji zna kako se osvajaju trofeji. Uostalom, sa Čelsijem je bio klupski, a sa Italijom reprezentativni prvak Evrope.

Osim stabilnosti i iskustva, Žoržinjo će doneti i sigurnost kad je reč o jedanaestercima, jer ih je sa velikom sigurnošću izvodio za Plavce i Azure.

Doduše, Žoržinjo nije bio prvi izbor uprave Arsenala ove zime za poziciju zadnjeg veznog. Svetla su bila uperena ka Mojsesu Kaisedu, ali kad je Brajton odbio i poslednju ponudu, vrednu blizu 80.000.000 evra, usmerilo se ka rezervnom rešenju. Utisak je i proverenom. Jer, Žoržinjo je dokazan igrač. Kaisedo bi tek trebalo da postane.


tagovi

ŽoržinjoČelsiArsenalTransferiZimski prelazni rok 2023

Obaveštavaj me

Čelsi
Arsenal

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara