(Reuters)
(Reuters)

Arsenal na mišiće, ali svi bodovi su tu... U špicu škripi, na golu nema problema

Vreme čitanja: 2min | pon. 21.08.23. | 23:10

Tobdžije odbranile minimalac protiv gradskog rivala

Nije bilo lako u prvom kolu protiv Notingema, još je bilo teže večeras na Selhurst Parku ali poenta je da Arsenal posle dva kola Premijer lige ima maksimalan broj bodova. Nekada ovakve utakmice nije pobeđivao, sada je naučio kako da na mišiće ućari maksimalan kapital.

Tobdžije su preživele gostovanje gradskom rivalu Kristal Palasu i golom Martina Edegarda iz penala ostvarile minimalan trijumf (1:0) za perfektan start sezone.

Izabrane vesti

Arteta je izveo skoro isti tim kao protiv Notingema. Nedostajao je samo povređeni Timber u odbrani. Zamenio ga je Tomijasu i ostavio svoj tim na cedilu u poslednjih skoro pola sta igre jer je dobio crveni karton. Nije ni Kristal Palas blistao nešto posebno ali je mogao da izbegne poraz jer priterao je Arsenal na konopce.

Možda bi sve išlo lakše za Arsenal večeras da je Edi Enketija u prvom poluvremenu iskoristio jedan od dva zicera. Jednom je pogodio stativu, a drugi put prebacio golmana i gol. Arsenalu će biti potreban centarfor ubitačnije završnice ako misli da se opet rve sa Sitijem i ostalima za titulu. 

Enketija se iskupio donekle u drugom poluvremenu kada je iznudio penal koji je Edegard pretvorio u jedini gol na meču. Ali već desetak minuta posle vođstva, Arsenal je u probleme ubacio defanzivac Tomijasu koji je dobio drugi žuti karton kada ga je pretrčao Aju. Do kraja se Artetin tim branio, a na golu je poverenje ulivao Aron Ramzdejl. Odličnim procenama i intervencijama je ulio sgurnost ostatku ekipe da odbrane vođstvo i pobedu. I najavio da neće tako lako prepustiti startnu „jedinicu“ Davidu Raji koji je nedavno došao iz Brentforda za velike pare.

A možda je Artetin plan zapravo i bio da jakom konkurencijom natera Ramzdejla do maksimuma. Što se špica tiče, Enketijini slični promašaji u nastavku sezone bi mogli skupo da koštaju. Makar dok se ne oporavi Gabrijel Žezus. Ili dok pravu šansu ne dobije Folarin Balogun ako ostane u klubu. Igra večeras nije bila baš impresivna ali Arsenal je naučio da pobeđuje i kada ne blista. A titule se tako osvajaju...

PREMIJER LIGA – 2. KOLO

Petak

Notingem Forest - Šefild Junajted 2:1 (1:0)

/Avoniji 3, Vud 89 - Hamer 48/

Subota

Fulam - Brentford 0:3 (0:1)

/Visa 44, Embuemo 66, Embuemo 90+2/

Liverpul - Bornmut 3:1 (2:1)

/Dijas 28, Salah 36, Dijego Žota 62 - Semenjo 3/

Vulverhempton - Brajton 1:4 (0:1)

/Hvang He Čan 61 - Mitoma 15, Estupinjan 46, Marč 51, 55/

Totenhem - Mančester Junajted 2:0 (0:0)

/Sar 49, Martinez 83AG/

Mančester Siti - Njukasl 1:0 (1:0)

/Alvarez 31/

Nedelja

Aston Vila - Everton 4:0 (2:0)

/Mekgi 18, Daglas Luiz 28p, Bejli 51, Duran 75/

Vest Hem - Čelsi 3:1 (1:1)

/Agerd 7, Antonio 53, Paketa 92p - Čukvuemeka 28/

Ponedeljak

Kristal Palas - Arsenal 0:1 (0:1)

/Edegard 54 penal/

Odloženo

Luton – Barnli



Obaveštavaj me

Arsenal

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara