Brit Asombalonga (©Reuters)
Brit Asombalonga (©Reuters)

Asombalonga "metla" Šruzberi, Barton imao uspone i padove

Vreme čitanja: 2min | pet. 04.09.20. | 14:49

Dva susreta u okviru Liga kupa Engleske

Nedelju dana pred start sezone u Čempionšipu Midlzbro ima generalnu probu u Liga kupu. Rival je član Lige 1, Šruzberi (18.30). Dva sata kasnije današnji program Karabao kupa završavaju Barton i Akrington, u sudaru ekipa trećeligaškog ranga.

Izabrane vesti

Boro nije uspeo da impresionira u minuloj kampanji Čempionšipa. Ekipa sa severa Engleske završila je na 17. poziciji na tabeli, dok je dugo strepela za opstanak. Dilemu je razrešio Nil Vornok, stari lisac, koji je preuzeo ekipu krajem juna meseca i brzopotezno izbegao selidbu tima sa Riversajda u Ligu 1. Šefovi Boroa uspeli su tokom pauze da sačuvaju napadača Brita Asombalongu u klubu, a upravo 27-godišnji reprezentativac Konga biće čovek u koga će Vornok položiti najveće nade u okršaju sa Šruzberijem.

Plavci, s druge strane, nisu u akciji od 7. marta 2020. godine kada je sezona otkazana zbog pandemije koronavirusa, i to je glavni razlog zašto možda ne bi trebalo očekivati njihov veliki otpor na Riversajdu. Kada su se dva kluba sastala u FA kupu 2012. Midlezbro je pobedio sa 1:0, a istorija bi lako mogla da se ponovi.

Stadion Pirelli biće domaćin okršaja domaćeg Bartona i Akringtona. Pivari su imali uspone i padove u predsezoni, pošto je pobedio Stouk, izgubio od Koventrija i remizirao sa Volsolom u poslednjoj utakmici pripremnog perioda. Vredi napomenuti da je na kormilu Bartona od sredine maja meseca defanzivac Džejk Bakston, koji obavlja ulogu igrača i trenera posle ostavke Najdžela Klafa.

Akrington, s druge strane, ima za cilj da nadogradi uspeh u generalnoj probi protiv Salforda u gostima 1:0. Četa Džona Kolmana dokazala je svoju vrednost u tom meču i sigurno je sposobna da parira Bartonu na otvaranju Liga kupa. Kada su se dve ekipe ranije 2020. godine sastale u Ligi 1, odigrale su nerešeno 1:1.

ENGLESKA, LIGA KUP - 1. RUNDA (JEDNA UTAKMICA)

Petak

18.30: (1,65) Midlzbro (3,80) Šruzberi (5,50)

20.30: (2,25) Barton (3,35) Akrington (3,20)

*** kvote su podložne promenama


tagovi

Liga kup EngleskeMidlzbroBartonAkringtonŠruzberi

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara