Atipično za nemački fudbal... Augzburg niže pojačanja kao na traci

Vreme čitanja: 2min | sre. 18.01.23. | 12:28

Potvrđene još dve akvizicije

Ako izuzmemo nekoliko najvećih klubova poput Bajerna, Borusije, Lajpciga, nemački bundesligaši su poslovično štedljivi u prelaznim rokovima. Pogotovo kada je u pitanju zimska pijaca koju uglavnom prespavaju.

U aktuelnom prelaznom roku, 18 bundesligaša je na pojačanja potrošilo tek nešto manje od 17.000.000 evra, a čak 12 od 18 nije potrošilo ni evro na kupovine novih akvizicija. Jedan od izuzetaka je Augzburg.

Izabrane vesti

Mali bavarski klub je bundesligaš postao 2011. godine i od tada je standardan član nemačke fudbalske elite. Uglavnom je završavao u donjem prvenstvene lestvice mada je bilo i iznenađujućih sezona kada je osvajao peto ili osmo mesto. Ipak, poslednjih godina se uglavnom bori za opstanak i uspeva u toj borbi.

I ove sezone miriše na grčevitu borbu za opstanak, a u klubu ne žele ništa da prepuste slučaju i ove zime su najzaposleniji bundesligaš što se tiče dovođenja pojačanja.

Danas su potvrdili još dvojicu novajlija. Iz Đenove je stigao maldi napadač Kelvin Jeboa, nećak mnogo poznatijeg Tonija Jeboe. U pitanju je pozajmica koja na kraju sezone može da preraste u otkup vredan između 5.000.000 i 6.000.000 evra. Pored njega je potvrđen transfer još jednog napadača. Iz Bresta je došao Francuz Irvin Kardona. Šest meseci pre isteka ugovora, francuski klub je naplatio 500.000 evra za obeštećenje.

Podsetimo, Augzburg je još ranije doveo dva pojačanja iz Hrvatske. Za 3.000.000 evra plus bonuse je od Osijeka kupljen talentovani hrvatski napadač Dion Drena Beljo kojeg je želeo i zagrebački Dinamo. A iz Hajduka je za oko 600.000 evra došao levi bek David Čolina. Nijedan bundesligaš ove zime nije doveo toliki broj pojačanja, a u Agzburgu još nije kraj jer se očekuje i dolazak centralnog veziste čije ime za sada nije poznato javnosti.

Klub je za sada napustio samo iskusni napadač Florijan Niderlehner koji je za 500.000 evra prešao u Hertu.


tagovi

Zimski prelazni rok 2023Kelvin JeboaIrvin Kardona

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara