Suarez protiv odbrane Kadiza (© Reuters)
Suarez protiv odbrane Kadiza (© Reuters)

Atletiko ima sve da bude šampion: Zver u napadu, golmana koji brani kad je gusto, a ponekad i naklonost sudija (VIDEO)

Vreme čitanja: 3min | ned. 31.01.21. | 18:19

Ivan Šaponjić umalo da zagorča život Dijegu Simeoneu, Alvaro Negredo pretekao Brazilca Ronalda

Ostaće titula u Madridu, samo će se sa stadion“ Santjago Bernabeu“ preseliti na „Vanda Metrpolitano“. Niko ne sme da se usudi da kaže da je gotovo, mada razvoj situacije ukazuje da će Atletiko postati šampion Španije posle sedam godina.

Iz prostog razloga što ove sezone ima sve što su Barselona i Real prethodnih. Konstantan je, uigran, siguran, nemilosrdan, a kad mu zatreba – kao u susretu 19. kola La Lige – ima i naklonost sudija kakvu uživaju samo najveći. Za takav status tim Dijega Simeone se sam izborio, mada je utisak da bi savladao Kadiz (4:2) i bez očiglednih previda Hila Manzana i njegovih saradnika.

Izabrane vesti

Pobedio bi, pošto se oslanja na Luisa Suareza. Imao je Urugvajac bolja golgeterski prolazna vremena dok je nosio dresove Ajaksa, Liverpula ili Barselone, ali se čini da je tek u crveno-belom dresu giganta iz Madrida barjaktar, predvodnik, ideolog, čovek kome ekipa veruje. I da je gladan kao kad se tek preselio na Nou Kamp. Potvrđeno na gostovanju u Andaluziji, gde je sa dva gola utabao Atletiku put ka pobedi vrednoj sticanja dvocifrene prednosti od Reala, uz napomenu da Čolov sastav ima i meč manje. Takva prednost se ne ispušta.

Prvi pogodak El Pistolera je povukao liniju razdvajanja između kandidata za naslov i povratnika u elitni rang. Posle 28 minuta Saurez je ispalio đule iz slobodnog udarca i poveo goste ka pobedi. Čak 15. u poslednjih 16. prvenstvenih utakmica. Bio je to Suarezov tek drugi pogodak iz slobodnjaka u španskom fudbalu. Drugi je pao iz sumnjivog, možda i nepostojećeg jedanaesterca, pošto su Markos Mauro i Toma Lemar rempovali, ni po jednom kriterijumu to nije bio faul defanzivca Kadiza osim u očima sudija Manzana koji je omogućio iskusnom napadau da postigne drugi, a Atletiku treći gol (između njegovih egzekucija smestio se slučajan pogodak Saula).

Kadiz je poražen, ali je makar skupo prodao kožu, nateravši favorita da se preznoji, a arbitre da se brukaju. Ne samo da nije bilo penal iz kog je lider Primere postigao treći gol, nego je bio toliko očigledan, kao vrata, prilikom igranja rukom Kokea u svom kaznenom prostoru u završnici prvog dela. Umesto šanse da Andalužani poravnaju na 2:2, usledilo je domunđavanje u VAR sobi, procena da kaznenog udraca nema i tim Alvara Dijaza Karvere je klizio ka nastavku crnog niza od 32 godine bez pobede nad Atletikom.

Makar je „poginio“ slavno. Uz dva gola Alvara Negreda od kojih je prvi istorijski. Ne samo što je efektan, već je i 118. u španskom fudbalu (prethodno angažovan u Almeriji, Valensiji i Sevilji), čime je ušao na listu 50 najboljih strelaca Primere svih vremena, pretekavši Brazilca Luisa Nazarija da Lime Ronalda.

Od 66. minuta Negredo je imao partnera u liku Ivana Šaponjića. Srbin je debitovao za novi klub baš protiv onog koji ga je poslao na pozajmicu i malo je nedostajalo da zagorča život Čolu Simeoneu. Samo što je ušao u igru Šaponjić je ometanjem defanzivaca crveno-belih omogućio Negredu da se drugi put upiše u listu strelaca, da bi nešto kasnije posle centaršuta tukao glavom. Na njegovu žalost, pravo u Jana Oblaka.

A tim koji ima golmana spretnog u odsudnim trenucima i golova gladnog napadača kakav je Luis Suarez zaslužuje da osvoji titulu. Makar ga sudije ponekad pogurale...

PRIMERA – 21. KOLO

Petak

Valjadolid - Ueska 1:3 (0:1)

/Toni 90+3 - Mir 37, 50, 57/

Subota

Eibar - Sevilja 0:2 (0:2)

/Okampos 28 pen, Đordan 55/

Real Madrid - Levante 1:2 (1:1)

/Asensio 13 - Morales 32, Rođer 78/

Valensija - Elče 1:0 (1:0)

/Vas 22/

Viljareal - Real Sosijedad 1:1 (1:0)

/Pareho 3 - Isak 90+3/

Nedelja

Hetafe - Alaves 0:0

Kadiz – Atletiko Madrid 2:4 (1:2)

/Negredo 35, 71 – Suarez 28, 50 pen, Saul 44, Koke 88/

18.30: (2,80) Granada (2,95) Selta (2,80)

21.00: (1,45) Barselona (4,50) Bilbao (7,00)

Ponedeljak

21.00: (1,95) Betis (3,40) Osasuna (4,10)

***kvote su podložne promenama



tagovi

KadizAtletiko MadridLuis SuarezIvan ŠaponjićAlvaro Negredo

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara