Foto: Reuters
Foto: Reuters

AZ za poluvreme od preokreta do ispuštenih bodova

Vreme čitanja: 2min | ned. 27.12.20. | 16:51

Uzbudljiv susret u Utrehtu završen bez pobednika

Zaostali susret prvog kola Eredivizije između Utrehta i AZ Alkmara doneo je pregršt uzbuđenja, posebno u drugom delu igre, a domaćin je golom u 93. minutu uspeo da izbegne poraz.

Pobedom nad Emenom u prethodnom kolu Utreht je nagovestio buđenje, i osokoljen prethodnim trijumfom vrlo dobro je otvorio naredni susret. Vođstvo domaćinu doneo je Elia u 30. minutu. Holandski napadač umešno je umakao čuvarima i rutinski realizovao kontru koju je dugom loptom inicirao Van der Marel. Inspirisani domaćin mogao je samo šest minuta kasnije i da udvostruči prednost, ali je Kerk posle prodora sa oko 10 metara gađao pored gola.

Izabrane vesti

Gosti, motivisani da nadoknade zaostatak krenuli su u inicijativu od prvog minuta nastavka. Pretili su Karlson i Boadu, ali je minimalno vođstvo Utrehta ostalo je na snazi do 64. minuta kad je Gustafson igrao rukom u svom šesnaestercu i tako poklonio priliku gostima da dođu do izjednačenja, a penal za AZ Alkmar iskorisitio je Kopmejners.

Nova greška defanzivaca Utrehta kumovala je potpunom preokretu gostiju u 83. minutu. Poklonjenu loptu Midtsjo je prosledio do Stengsa koji je posle prodora uputio neodbranjiv udarac sa oko 20 metara. Ipak, slavlje AZ Alkmara trajalo je samo deset minuta jer je u poslednjim trenucima sudijske nadoknade Dalmau uspeo da donese remi Utrehtu. Španski napadač je u gužvi pred glom rivala spretno reagovao, stigao do lopte i iz okreta matirao golmana gostiju.

AZ Alkmar posle 14 kola ima sedam trijumfa, šest remija i poraz, dok je Utreht upisao po tri pobede i poraza, uz osam utakmica bez pobednika.


EREDIVIZIJA - ZAOSTALI MEČ 1. KOLA

Nedelja

Utreht - AZ Alkmar 2:2 (1:0)

/Elia 30, Dalmau 90+3 - Kopmejners 64pen, Stengs 83/



Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara