Marselo Galjardo (©Reuters)
Marselo Galjardo (©Reuters)

AZIJA: Galjardo ništa dobro nije doneo Al Itihadu, Šangaj Port u poteri za gradskim rivalom

Vreme čitanja: 2min | pet. 10.05.24. | 08:40

Pogledajte koji nas to značajni sportski događaji očekuju na najvećem kontinentu

Izabrane vesti

(Fudbal, Singapur 1)

Danas počinje novi šampionat Singapura. Lajons Aiti je prošle godine bio vicešempion. Prvak je bila Nigata. Hougang je bio šesti. Prošle sezone u međusobnim duelima Lavovi su bili bolji. Kod kuće je pobedili sa 3:0, a u gostima sa čak 8:2, pa su gosti velii favoriti i na otvaranju prvenstva ove azijske zemlje.

ŠANGAJ PORT – ČANGČUN, 14.00

(Fudbal, Kina 1)

Timovi iz Šangaja vode glavnu reč u novom šampionatu Kine. Šenhua je lider, a Port ima pet bodova manje, bez poraza je sa tri data gola u proseku. Prva zvezda u kineskom fudbalu je vezista Šangaj Porta Oskar, nekadašnji as Čelsija koji je jedan od retkih zvezda koja je ostala u ovoj ligi koja je u padu poslednjih godina posle buma pre sada već decenije.

AL DŽAZIRA – KOR FAKAN, 16.10

(Fudbal, UAE 1)

Al Džazira je u padu poslednjih godina. Posle titule 2021. godine usledio je pad. Ove sezone tek sedmo mesto. Forma je u usponu u finišu šampionata, bez poraza je već četiri kola. Kor Fakan je na prvom mestu iznad zone ispadanja, ali sa šest bodova više od Emirejtsa, pa opstanak ne bi trebalo da dođe u pitanje. U prvom delu prvenstva Ujedinjenih Arapskih Emirata tim iz Abu Dabija je poražen u gostima od današnjeg rivala sa 4:2.

-------------

Koji je tvoj navijački san?

Da li maštaš o tome da gledaš Real Madrid na Santjago Bernabeuu, Mančester Junajted na Old Trafordu ili možda Borusiju Dortmund na Vestfalenu?

Mozzart ti ovog proleća ispunjava želje.

Učestvuj!

-------------

AL ITIHAD – AL ITIFAK, 20.00

(Fudbal, Saudijska Arabija 1)

Očajna forma Al Itihada, prošlogodišnjeg šampiona Saudijske Arabije. Ni promena trenera, smena Nuna Espirtia Santa i dolazak legende River Plejta Marsela Galjarda ništa dobro nije donela ekipi iz Džede, koji je u seriji od dva poraza, pa će Karim Benzema i drugovi naredne sezone teško da igraju Ligu šampiona. Al Itifak takođe je veliko razočaranje. Tim koji s klupe predvodi Stiven Džerard tek je deveti, sa tri meča bez pobede (dva remija i poraz). U prvom delu šampionata u Damamu nije bilo pobednika (1:1) u duelu ovih timova.

AL HALIDŽ – AL VAHDA, 20.00

(Fudbal, Saudijska Arabija 1)

Domaćin je na 11. mestu u elitnom prvenstvu Saudijske Arabije. Bez pobede je četiri kola, ali je obezbedio opstanak. Al Vahda ima četiri boda manje od današnjeg rivala i još strepi za ostanak u najboljem društvu. I forma je u padu, dva uzastopna poraza. Na četiri poslednja međusobna duela dolazio je tip GG3+.


tagovi

Azijasportsko klađenje

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara