(Star sport)
(Star sport)

Baharov pomoćnik poželeo da radi sam, slupao se posle samo tri meseca

Vreme čitanja: 2min | pon. 01.04.24. | 18:40

Makabi iz Netanje angažovao bivšeg saradnika Avrama Granta iz Partizana

Izgleda da su neki treneri više za ulogu pomoćnika, a manje za glavnog stratega. Kad je završio igračku karijeru Gaj Sarfati je sve vreme bio angažovan u stručnom štabu Baraka Bahara, a kad im se okončala epizoda u Crvenoj zvezdi poželeo je da se osamostali. I proveo se – loše.

Sarfati je u ponedeljak dobio otkaz u Makabiju iz Netanje, posle samo tri meseca rada u tom klubu. Preuzeo je šefovsku poziciju krajem prethodne kaledarske godine, kad je Barah smenjen u Ljutice Bogdana, da bi istu sudbinu doživeo na novoj adresi.

Izabrane vesti

Potrajao je Sarfati svega 17 utakmica na klupi ekipe iz Netanje, čiji dres nosi srpksi napadač Igor Zlatanović. Počelo je sjajno, pobedama u prva četiri kola, ali u poslednjih osam susreta zabeležen je samo jedan trijumf u prvenstvu. Tim je ugrožen, jer se nalazi na petoj poziciji u konkurenciji osam sastava koji se takmiče u plej-ofu, posle čega su čelnici rešili da pribegnu šok-terapiji.

Sarfati je smenjen jutro posle poraza od Beitara iz Jerusalima (0:3), a samo tri dana pre četvrtfinalnog duela Kupa Izraela, u kome će protivnik Makabiju Netanje biti Makabi iz Haife. Baš onaj klubu u kome je Gaj, zajedno sa Baharom, ostvario velike uspehe na domaćoj i međunarodnoj sceni.

Zanimljivo, bivšeg pomoćnog trenera Crvene zvezde će u ulozi šefa stručnog štaba Makabija iz Netanje zameniti nekadašnji pomoćni trener Partizana. U pitanju je Marko Balbul, koji je tokom mandata Avrama Granta u Humskoj, pomagao iskusnom strategu, a sa njim sarađivao i u reprezentaciji Zambije.


tagovi

IzraelIzrael 1Makabi NetanjaBarak BaharFK Crvena zvezda

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara