Stefan Bajčetić (©AFP)
Stefan Bajčetić (©AFP)

Bajčetić debitovao za Španiju protiv Malte, a sada nišani Škote

Vreme čitanja: 3min | pon. 11.09.23. | 13:50

Fudbaler Liverpula u konkurenciji za meč 2. kola kvalifikacija za Evropsko prvenstvo za mlade, koji je na programu u ponedeljak od 21.00 časova u Haenu

Otkad je Stefan Bajčetić debitovao za prvi tim Liverpula, u avgustu prošle godine, trajala je borba između fudbalskih saveza Srbije i Španije oko toga za koju reprezentaciju će nastupati. Ovaj 18-godišnji vezista, koji je sin nekadašnjeg igrača Crvene zvezde Srđana Bajčetića, još nije definitivno odabrao seniorsku selekciju, ali jeste to da igra za tim Španije do 21 godine. Debitovao je prošlog petka protiv Malte (6:0) na otvaranju kvalifikacija za Evropsko prvenstvo, a biće na raspolaganju selektoru Santijagu Deniji i ovog ponedeljka od 21.00 časova, kada će Španci ugostiti Škotsku u 2. kolu.

Sama činjenica da je Bajčetić pristao da igra za mladu reprezentaciju Španije ne mora još uvek ništa da znači po pitanju toga da li će jednog dana zaigrati za Orlove. Prema pravilima FIFA on još uvek može da promeni selekciju sve dok ne zabeleži prvi nastup za seniorski tim.

Izabrane vesti

Fudbaler Liverpula je ranije odigrao i tri meča za kadetsku ekipu Španije, zemlje u kojoj je rođen. Stefanu je otac Srbin, a majka Špankinja, tako da ima pasoše obe zemlje. Samim tim, kada dođe trenutak za to, moći će da bira A reprezentaciju.

Ruku na srce, u ovom momentu još uvek nije na nivou seniorskog fudbala. Iako je već zabeležio 19 nastupa za prvi tim Liverpula (uglavnom ulazeći sa klupe), videlo se da mu telo još uvek nije dovoljno razvijeno da odgovori zahtevima. Pogotovo ne u Premijer ligi. Ceh je platio u vidu povrede, koja ga je odvojila od terena na čak šest meseci.

21.00: (1,18) Španija (6,50) Škotska (13,0)

Mnogi su krivili Jirgena Klopa za to, pošto je u periodu od sredine januara do sredine marta gurnuo Bajčetića u ulogu startera šest puta. Protiv Evertona je čak odigrao utakmicu do kraja. Međutim, butni mišić nije izdržao te napore, došlo je do pucanja i naposletku mladi fudbaler nije mogao čak ni da odradi letos pripreme.

Nije odigrao nijednu prijateljsku utakmicu, zbog čega na početku sezone nije ni nastupao za Crvene. Preciznije, gledao ih je sa klupe. Prvi meč od marta koji je odigrao bio je baš pomenuti sa Maltom, zamenio je Marina u 65. minutu pri rezultatu 4:0. Doduše, nije ga odigrao na svojoj poziciji u sredini, već ga je selektor Denija stavio u ulogu štopera.

Mlade Špance ovog ponedeljka čeka daleko teži zadatak, u Haenu će ugostiti selekciju Škotske, kojoj će ovo da bude prva utakmica u kvalifikacijama. U ovom uzrastu se Španci i Škoti još nisu sastajali.

Rivali u B grupi biće im još Mađarska, Belgija i Kazahstan, najbolja selekcija će sigurno obezbediti plasman na završni turnir u Slovačkoj, kao i tri najbolje drugoplasirane ekipe iz svih grupa. Ostalih šest drugoplasiranih ekipa će međusobno odigrati baraž, odakle će se još tri tima plasirati na Evropsko prvenstvo.

KVALIFIKACIJE ZA EVROPSKO PRVENSTVO ZA MLADE – 2. KOLO

GRUPA B

Ponedeljak

20.00: (1,05) Belgija (12,0) Kazahstan (22,0)

21.00: (1,18) Španija (6,50) Škotska (13,0)

Utorak

17.45: (7,75) Malta (4,50) Mađarska (1,37)

***Kvote su podložne promenama



tagovi

LiverpulStefan BajčetićFudbalska reprezentacija Španijemlada reprezentacija Španijefudbalska reprezentacija SrbijeFudbalska reprezentacija Škotskereprezentacija škotskeKvalifikacije za EP mladihkvalifikacije za ep u21

Obaveštavaj me

Liverpul

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara