Virc, Dijabi i Frimpong slave (©Reuters)
Virc, Dijabi i Frimpong slave (©Reuters)

Bajer druga dimenzija za Hertu, Dijabi i Frimpong preorali desni bok

Vreme čitanja: 3min | ned. 05.03.23. | 17:34

Leverkuzen Ćabija Alonsa se otkačio i spakovao četiri gola rivalu iz Berlina

Bilo je samo pitanje trenutka kada će Bajer Leverkuzen pod komandom Ćabija Alonsa da se konačno oslobodi i odigra ubedljivo, dominantno, shodno realnom kvalitetu ovog tima. Posle eliminacije Monaka u Kneževini Bajer je opet pao i odigrao samo 1:1 kao gost Frajburgu, pa je zbog toga deblji kraj izvukla Herta. Bajer je pokazao da je za gosta iz Berlina druga dimenzija fudbala, zbog čega i ne čudi rezultat 4:1 (2:0) na semaforu.

Nije Herta odigrala toliko loše, samo je Bajer od početka nametnuo ritam koji je za goste bio nedostižan i to se odmah videlo na delu. Musa Dijabi i Žeremi Frimpong su za kratko vreme preorali desni bok terena na kojem je Hertina odbrana definitivno bila bušna kao sito i da nije bilo Olivera Kristensena da svojim minijaturama reaguje pravovremeno, Bajer bi verovatno do poluvremena imao tri ili četiri gola prednosti! Frimpongov izlazak iz igre u 29. minutu zbog povrede jeste delimično opao tempo, ali i na te uslove su se brzo adaptirali fudbaleri Bajera.

Izabrane vesti

Sat tek što je otkucao 13. minut, a domaćin je već imao gol prednosti. Dijabi je poslao upotrebljivu loptu u prostor za Frimponga koji je bio mnogo brži od svog čuvara, usledilo je dodavanje na ivici peterca gde se našao inspirisani Azmun i pala je ograda ispred gola Herte.

U razmaku između prva dva gola Bajera, a to je svega devet minuta, mogla su da padnu još dva pogotka. Već u sledećem napadu gosti su preko Rihtera umalo izjednačili ali je njegov udarac iz kaznenog prostora završio tik pored stative, dok je Kristensen nedugo zatim sprečio Azmuna da duplira vođstvo. No, Danac nije imao rešenje za pogodak Frimponga kojem je kumuvao nezaustavljivi trk Dijabija po desnoj strani.

Nije mogao Frimpong da nastavi utakmicu posle tog 29. minuta, ali sve što je trebalo – uradio je i za manje vremena. Do poluvremena nije bilo previše toga za priču, a posle samo deset minuta igre u nastavku Dijabi je umalo završio kontru koju je započeo Azmun. Šutirao je sa 18 metara, a Kristensen se ponovo našao na pravom mestu. Pre nego što su Dijabi i Florijan Virc režirali akciju za treći gol, Nemac je umalo i sam bio strelac samo minut ranije, a na putu sreći ponovo se isprečio Kristensen. Nije imao rešenje za novi sprint Dijabija koji je uradio sve sam kako bi završio napad i zahvalio Vircu na odličnom dodavanju.

Gosti su uspeli da stignu do utešnog pogotka preko Doda Lukebakija. Platenhart je utrčao u kazneni prostor sa loptom, a na njega je sa leđa startovao Fosu Mensa koji je u prvom delu zamenio Frimponga, da bi konačnih 4:1 postavio Amin Adli posle još jednog udarca sa distance.

Bajer i dalje sanja Evropu, dok Herti predstoji ozbiljna muka za opstanak...

BUNDESLIGA – 23. KOLO

Petak

Borusija Dortmund - RB Lajpcig 2:1 (2:0)

/Rojs 29pen, Džan 39 - Forsberg 74/

Subota

Augzburg - Verder 2:1 (1:1)

/Drena Beljo 5, Majer 46 - Stage 17/

Borusija Menhengladbah - Frajburg 0:0

Bohum - Šalke 0:2 (0:0)

/Bilter 45, 79/

Union Berlin - Keln 0:0

Majnc - Hofenhajm 1:0 (1:0)

/Bareiro 34/

Štutgart - Bajern Minhen 1:2 (0:1)

/Hoze Perea 88 - De Liht 39, Šupo Moting 62/

Nedelja

Bajer Leverkuzen - Herta 4:1 (2:0)

/Azmun 12, Frimpong 21, Dijabi 61, Adli 73 – Lukebakio 67 penal/

17.30: (2,50) Volfzburg (3,40) Ajntraht Frankfurt (3,00)

***Kvote su podložne promenama



tagovi

Žeremi FrimpongMusa DijabiDodi LukebakioBajer LeverkuzenHertaAmin Adli

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara