Voker, Filkrig, Kim i Tores (©Reuters, ©AFP)
Voker, Filkrig, Kim i Tores (©Reuters, ©AFP)

Bajern blizu dogovora s Vokerom, Kimom i Toresom! Špic je problem, a opcija i napadač koga je htela Zvezda

Vreme čitanja: 2min | pon. 19.06.23. | 15:10

Radno leto u Minhenu

Navikao nas je Bajern da bude pedantan kao svaki Nemac i da posao završi među prvima. Pa tako i ovog leta, mada još postoje neka otvorena pitanja u Minhenu. Ali, postoje i prve naznake novog izgleda bavarskog giganta.

Prema navodima tamošnjih medija, Bajern je već na pragu dogovora s trojicom novih igrača, a najatraktivnije ime je svakako Mančester Sitijev Kajl Voker, nezadovoljan što je finale Lige šampiona počeo na klupi, koji bi na Alijanc areni trebalo da zameni Benžamena Pavara.

Izabrane vesti

Francuz je već najavio da želi da ide zbog male minutaže, ali je Tomas Tuhel ekspresno reagovao i prema navodima nemačkog Skaja već ubedio Vokera da dođe. Mada klubovi tek treba da se dogovore, ali kako Englezu ugovor ističe sledećeg leta neće Siti moći previše da zahteva.

I preostala dva pojačanja stižu za poslednju liniju. S tim da bi Napolijev štoper Kim Min-Đe trebalo sigurno da dođe i to za obeštećenje od 50.000.000 do 60.000.000 evra koliko će Bajern i zaraditi ako se Lukasu Ernandezu ostvari želja i za otprilike isti novac ode u Pari Sen Žermen. Očekuje se da će Sveci u narednim danima dostaviti konkretnu ponudu.

E sad, kako Bajern želi da se obezbedi da ne nastane problem na toj poziciji razmišlja da Kimu dovede i konkurenciju u liku Viljarealovog Pau Toresa. On ne bi trebalo da košta više od 50.000.000 evra, a i to je previše. Toresa hoće i Juve, ali je jasno da Bajern ima više para. Rezervna opcija je i znatno jeftiniji Miki van de Ven sa cenom od 30.000.000, ali opet – on je B plan.

Traži se i novo ime za vezu, pominje se Totenhemom Pjer Emil Hojbjerg, ali glavni problem je u napadu, jer od odlaska Roberta Levandovskog nisu pronašli adekvatnu zamenu. Sada žele Ajntrahtovog Randala Kolo Muanija, ali nikako ne žele da plate zahtevano obeštećenje od okruglo 100.000.000 evra čime u Frankufrtu žele da kažu da – ne žele da prodaju.

Skup je i Napolijev Viktor Osimen, primamjiv je i Hari Kejn, ali ne i realna mogućnost, Kai Haverc je bliži Arsenalu, dok se prema navodima Bilda ime Dušana Vlahovića sve ređe pominje, pa se čak priča i o mogućnosti da na Alijanc Arenu stigne Niklas Filkrig koga je pre samo godinu dana Marko Marin želeo u Crvenoj zvezdi. Onda je on eksplodirao u Verderu, išao i na Mundijal i renome mu je značajno skočio, pa bi sada mogao da bude deo transfera kome se ni sam nije nadao. Ne zato što je kalibar za Bajern, mada je veoma dobar fudbaler, već zato što ponuda napadača na tržištu baš i nije preterano bogata.


tagovi

Kim Min DžePau ToresNiklas FilkrugKajl VokerLetnji prelazni rok 2023

Obaveštavaj me

Bajern
Man. Siti

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara