Bajern dao 16 komada u 10 dana! Pavlović kao tenk (VIDEO)

Vreme čitanja: 3min | sub. 16.03.24. | 17:23

Budući reprezentativac Nemačke pokazao novi kvalitet, magični Musijala...

Ako ništa drugo, makar ćemo vremena imati dovoljno da žalimo što smo ga izgubili...

Zašto se i kako se sve dogodilo druga je tema - možda jednog dana bude prilike da uđemo u detalje, motive, pravo na odluku i neke greške što smo možda napravili u koracima - ono što je sada aktuelno i jasno kao dan jeste sledeće: Aleksandar Pavlović postao je jedan od najvažnijih igrača Bajerna i to je pokazao i danas.

Izabrane vesti

Jesu Bavarci lako promarširali Belenfaltorom (5:2), ali kad je bilo gusto, kad je domaćin ni iz čega došao do prednosti, odgovornost je preuzeo najmlađi na terenu, primio loptu na četrdesetak metara od gola, krenuo u solo prodor - pokazavši nam pritom jedan novi kvalitet što poseduje - prolazio jednog po jednog protivničkog igrača, poslednjeg otresao kao od šale i priredio šansu iz koje će Hari Kejn samo servirati na nogu Džamalu Musijali. Bio je to pogodak za 1:1, koji je nagovestio raspad Darmštata i veliki preokret Bajerna.

Nažalost, Pavlović je pre vremena morao da napusti teren. Nakon žestokog sudara u vazdušnom duelu ostao je, čini se, dezorijentisan, i Tomas Tuhel nije želeo da rizikuje - izvukao ga je iz igre.

Ali do tog momenta, osim što je odradio 90 odsto posla kod prvog pogotka Bajerna, novopečeni reprezentativac Nemačke posao je odradio na izuzetno viskom nivou. Konstantno je tražio loptu, pas unapred, dobio maltene svaki duel.

U najkraćem, bio je pravi komandant na sredini terena, u toj meri da se odsustvo Juzue Kimiha (ponovo igrao desnog beka) ni najmanje nije osetilo.

Džamal Musijala postigao je i treći gol posle lepe solo akcije, da bi u 74. minutu poslužio rezervistu Serža Gnabrija za 1:4. Još jedan od ključnih detalja zbio se u sudijskoj nadoknadi prvog poluvremena, tada je upravo Kimih lepo izdriblao čuvara uz gol aut liniju, uspeo da centrira, a Hari Kejn nastavio seriju pogodaka. Bilo je to 2:1 za Bajern.

Englez se tako po 31. put upisao u strelce u debitanstkoj sezoni u Bundesligi...

Bajern se raspucao u poslednjih desetak dana. Tri komada Laciju, zatim osam Majncu, pa sada pet Darmštatu. Čini se da Arsenal ima zbog čega da strahuje. Podsetimo, prvi duel četvrtfinala Lige šampiona timovi iz Minhena iz Londona igraju 9. aprila.

Strašno važne bodove uzeo je Majnc u sudaru sa Bohumom - 2:0. Bilo je to jedno od finala za ekipu Boa Henriksena, kako bi ostala u trci za opstanak. Majnc, Bohum i Volfzburg sada deli svega šest bodova...

Vukovi su neprijatno iznenadili svoje navijače, pošto su kod kuće izgubili od Augzburga i sada moraju da razmišljaju o borbi za preživljavanje. Tim Nika Kovača vodio je sa 1:0 pogotkom Patrika Vimera, međutim ovaj je u 45. minutu zaradio isključenje i usledio je preokret Bavaraca. Junak - dvostruki strelac Kristijan Jakić.

Union mnogo lakše diže nakon što je rukao Verder (2:1), jer je na devet bodova od mesta koje vodi u baraž, a čini se da je pitanje trenutka razlaz Herarda Seoanea i Borusije iz Menhengladbaha posle još jednog slabog rezultata Ždrebaca. Odigrali su samo 1:1 u Hajdenhajmu.

BUNDESLIGA – 26. KOLO

Petak

Keln - RB Lajpcig 1:5 (1:1)

/Adamjan 18 - Simons 15, Openda 63, 67, Haidara 70, Poulsen 82 /

Subota

Darmštat - Bajern 2:5 (1:2)

/Skarke 28, Vilhemson 90+5 - Musijala 36, 64, Kejn 45+1, Gnabri 74, Tel 90+3/

Hajdenhajm - Menhengladbah 1:1 (0:1)

/Dinkči 66 - Hak 9/

Majnc - Bohum 2:0 (1:0)

/Burkart 45+3, 71/

Union Berlin - Verder 2:1 (0:0)

/Vertesen 50, Aronson 52 - Vajzer 63/

Volfzburg - Augzburg 1:3 (1:1)

/Vimer 9 - Majer 45+2, Jakić 61, 79/

18.30: (3,90) Hofenhajm (3,70) Štutgart (1,90)

Nedelja

15.30: (6,00) Frajburg (4,00) Bajer Leverkuzen (1,57)

17.30: (1,65) Borusija Dortmund (4,00) Ajntraht Frankfurt (5,20)

***Kvote su podložne promenama



tagovi

Bundesliga

Obaveštavaj me

Bajern
Dortmund

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara