Ginter protiv Levandovskog (© AFP)
Ginter protiv Levandovskog (© AFP)

Bajern kreće po Gintera: Pet dana da plati bar nešto ili da čeka naredno leto i uzme ga za džabe

Vreme čitanja: 2min | pet. 27.08.21. | 11:53

Štoper maltene viđen kao novi član Bavaraca

Kad ne možeš da ih pobediš – uzmi im igrača. Ili dvojicu. Imao je Bajern problema sa Borusijom iz Menhengladbaha minulih sezona, pokazali su se Ždrepci kao tvrdh orah i na početku nove bundesligaške, zbog čega je prvak Nemačke rešio da nekada velikog rivala oslabi tako što će dovesti pojačanja na dva kraja terena.

Prvi bi trebalo da bude Jonas Hofman. Vezista je već pristao da se preseli na Alijanc arenu, ali se čeka dogovor klubova. Sportski direktor Borusije, Maks Ebrel, traži obeštećenje od 20.000.000 evra, u Mihenu smatraju da je to previše, pogotovo ako se zna da im RB Lajpciga za Marsela Zabicera, igrača sličnih karakteristika, traži između 13.000.000 i 14.000.000 evra, a dok se čeka realizacija jednog od ta dva posla, sportski direktor Hasan Salihamidžić i Oliver Kan na funkciji izvršnog direktora bacili su se na dodatni.

Izabrane vesti

Plan je da Borusiji uzmu – Matijasa Gintera.

U pitanju je 27-godišnji reprezentativni štoper, koji je ušao u petu, ujedno i poslednju godinu saradnje sa klubom iz Menhengladbaha. Tu je glavna dilema čelnika Bajerna, pošto se dvoume šta da rade. Prema informacijama nemačkog Skaja pokušaće u preostala četiri dana, do kraja prelaznog roka, da dovedu Gintera i tako zaoštre konkurenciju na štoperskim pozicijama, gde su trenutno u prvom planu novajlija iz Lajpciga, Dajo Upamekano i Niklas Zile. Julijan Naglesman na raspolaganju ima još Lukasa Ernandezamada Francuz može i kao levi bek – te Tangija Kuasija i Krisa Ričardsa, ali kako su nekadašnji član PSŽ i novajlija iz Redinga, koji je blistao kod Veljka Paunovića, mlade snage, novi šef stručnog štaba želi i malo iskustva.

Ginter u nogama ima 265 bundesligaških utakmica, 44 meča za Pancer diviziju, može da bude od koristi i na desnom beku i oko njegovih kvaliteta nema dvojbe. Samo je pitanje može li Borusija za kratko vreme da mu pronađe odgovarajuću zamenu na tržištu u završnici letnje pijace i da li će Bajern pristati na njene zahteve. Ne bi bilo iznenađenje da već sad realizuje transfer, ali ima zagovornika teze da će čekati naredno leto i kad mu istekne ugovor uzeti za ga džabe. Primeri Klaudija Pizara, Roberta LevandovskogSebastijana Rudija, Leona Gorecke, Aleksandra Nibela navode na takav zaključak.


tagovi

Matijas Ginter

Obaveštavaj me

Bajern

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara