Barsa između želja i mogućnosti

Vreme čitanja: 2min | sub. 10.06.23. | 10:31

Ćavi će, čini se, na više pozicija morati da prihvati opcije B ili čak C

Barselona se uveliko bavi formiranjem tima za iduću sezonu. Pošto je sapunica zvana Lionel Mesi definitivno okončana bez srećnog kraja, a trener Ćavi Ernandez izjavio kako vraćanje Nejmara nije opcija, na red su došla neka manje atraktivna imena, međutim prioritetna ako pitate mladog stručnjaka.

Operacija Injigo Martinez (32) praktično je zatvorena, pitanje je dana kada će Katalonci objaviti da je doskorašnji štoper Atletik Bilbaa, tako je da sada na redu rešavanje pitanja desnog beka i zadnjeg veznog.

Izabrane vesti

Ćavi je čitave sezone muku mučio sa tom desnom stranom, gurajući na bok prinudno Žila Kundea ili Ronalda Arauha. Kao primarne opcije označeni su još pre nekoliko nedelja Žoao Kanselo i Huan Fojt, ali imajući u vidu tešku finansijsku situaciju Barsa će se najverovatnije okrenuti B varijanti.

A to je, javljaju španski mediji, Toma Menije (31).

Iskusni Belgijanac potpuno je skrajnut u Dortmundu, pre njega igraju i Marijus Volf i Julijan Rajerson, pa je on češće bio u drugom timu nego na klupi. Barsa se interesovala i zimus, kontaktirala i samog igrača, koji je dao načelan pristanak za transfer, no Borusija je tada zahtevala 15.000.000 evra na ime obeštećenja i posao je propao.

Od tada, Menije je u sve lošijoj poziciji. Odigrao je svega 19 minuta u 2023. godini, imao problema sa povredama, tako da postoji mogućnost da ga Milioneri puste besplatno i reše se njegove plate od 10.000.000 evra.

Kontakt navodno postoji i sa italijanskim velikanima - Interom i Juventusom - međutim Belgijanac želi da se okuša u Španiji i Barseloni po cenu zanemarivanja ekonomskog aspekta.

Igrač koji se poslednjih nedelja takođe pominjao kao opcija za desnu stranu je i Benžaman Pavar. Francuz jeste na prodaju, ne želi da produži ugovor sa Bajernom, ali Nemci ga neće pustiti ispod 30.000.000 evra. Tako deluje mnogo realnije da on stigne na Nou Kamp kao slobodan igrač narednog leta...

A kada je zamena za Serhija Busketsa u pitanju Ćavi i dalje mašta o Jozui Kimihu (28). Mundo deportivo u današnjem izdanju podgreva satru priču i piše kako je Nemac spreman za novi izazov u karijeri, samo ne objašnjava kako bi Barsa s finansijske strane uspela da izvede ovu operaciju. Kimih je jedan od najplaćenijih igrača bavarskog giganta (oko 20.000.000 evra po sezoni, ugovor do leta 2025.) i projektovani kapiten, pa za sada ovo izgleda kao nemoguća misija.

Opcija B bili bi Ilkaj Gundogan ili Martin Zubimendi, a tu je opcija C. To je Ruben Neves iz Vulverhemptona sa kojim Katalonci imaju usmeni dogovor i koji je pristao da čeka. Portugalac je svestan da nije prvi izbor, međutim ima veliku želju da obuče dres Barselone i spreman je da žrtvuje neke druge ponude čekajući signal sa Nou Kampa.


tagovi

Džošua KimihToma MenijeRuben NevesLetnji prelazni rok 2023

Obaveštavaj me

Barselona

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara